Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Pekingeser

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Pekingeseren er en lille hund med et moderat aktivitetsniveau. Det er en gammel kinesisk race, som oprindeligt blev brugt mod beskyttelse af onde ånder. Det er en kærlig hund, som dog kan have tendens til at blive overvægtige, hvis de får for meget mad. Pekingeseren store øjne og flade snude kendetegner racen.

Adfærd og væremåde
Pekingeseren er en fremragende familiehund. Den kræver ikke meget motion, men kan godt lide at gå lange ture, hvis det ikke er for varmt. Det er en kærlig og hengiven hund, som nyder at tilbringe tid sammen med sin ejer. Pekingeseren fungerer også fint som vagthund, da den gør højlydt ved fremmede lyde.

Pekingeseren skal opdrages bestemt og konsekvent, så det er klart for den, hvem der er leder. Ellers vil den forsøge at dominere, hvilket kan udtrykkes gennem knurren, bidende adfærd og konstant gøen. Ved manglende konsekvent opdragelse vil pekingeseren heller ikke fungere sammen med børn eller andre voksne. Pekingeseren kan desuden være svær at gøre renlig.

Hunderacens historie
Pekingeseren er en gammel kinesisk race, som kan spores mange hundrede år tilbage i tiden. Den er opkaldt efter byen Peking, som i dag hedder Beijing, hvor den blev anvendt til at drive onde ånder væk. Senere blev pekingeseren kejserens yndlingshund og det er bl.a. derfor man i dag kan finde afbildninger af pekingeseren på alt fra vaser til porcelæn.

Præcis hvilke hunderacer der har skabt pekingeseren vides ikke, da den var isoleret i Kina i mange år. Da englænderne invadere Kina fandt de 5 overlevende hund i kejserens palads, som de tog med sig tilbage. Og det er på baggrund af disse fem hund at vor tids pekingeser stammer.

Udseende, pelspleje og helbred
Pekingeseren er en lille hund med store øjne og et fladt snudeparti. Halen er højt ansat og bæres over ryggen. Hovedet er stort i forhold til resten af kroppen. Den har ofte underbid. Ørerne er hjerteformede og hænger ned. Benene er korte og tykke.

Pekingeseren er ca. 30 cm og vejer ca. 5 kg.

Pelsen er lang og glat og kræver daglig gennembørstning. Manken er stor og fyldig. Pekingeseren har tendens til at blive forkølet ofte og kan derudover også opleve vejrtrækningsporblemer. Problemer med udstående øjne bliver mere sjældent takket være fornuftig avl. Dog er det vigtigt at rense øjnene dagligt. Forventet levealder er 10-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En rolig og kærlig hund
 • Kræver ikke meget motion
 • Kan bo i en lejlighed
 • Kræver en del pelspleje
 • God familiehund

Har du en Pekingeser? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  Følg din hvalp allerede nu! https://www.guloggratis.dk/dyr/hunde/hunde/pekingeser/annonce/44865808-soede-pekingeser-blandingshvalpe-saelges#image-205758986 Den 30/7-2019 kom der 7 guldklumper til verden. 5 tæver og 2 hanner. Det vil være muligt at komme og møde hvalpene fra de er 4 uger ...

 • 2.500 kr

  dejlige valte er nu klar til sin familie. han er ½ pekingster og halv pappilion. han er tippet vaccineret orrmekur. kan med andre hunde og børn.. han kan lide at putte… han befinder sig i ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Medlemmer med racen