Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Papillon

Egenskaber: , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Papillon er en lille hund med meget store opretstående sommerfugleagtige ører. Det er en fremragende famliehund, som er utrolig børnevenlig. Selv om den er lille er det en hårdfør race, som sagtens kan klare lange gåture. I samme kuld som papillon kan man finde phaleneracen som har hængende ører. Ørerne på de to racer er den eneste forskel. Man mener, uden at vide det med 100% sikkerhed, at racen stammer fra Spanien.

Adfærd og væremåde
Papillon er først og fremmest en selskabshund, som elsker at tilbringe tid sammen med sin familie. Det er tilmed en aktiv race, som elsker udendørs aktiviteter. Desuden er den velegnet til agilitytræning. På trods af dens udseende er det en hårdfør lille hund, som altid er klar til leg. Det er ligeledes en race, der er velegnet til at udføre små tricks. S

Såfremt papillonen bliver socialiseret fra hvalp, kan den sagtens omgås andre kæledyr og katte. De er ikke aggressive – ej heller over for fremmede. I selskab med mindre børn er det vigtigt, at børnene ikke bærer rundt på hunden.

En papillon behøver ikke en stor have at løbe rundt i, men det er ikke ensbetydende med, at den er velegnet til at bo i en lejlighed. Den vil nemlig gø af alle lyde fra opgangen. Også selv om det ikke er nødvendigt for den at alarmere sin ejer.

Hunderacens historie
Papillonen er en gammel racen, som man mener, stammer fra Spanien. I begyndelsen fandtes racen kun i phaleneudgaven – dvs. med hængende ører. Racen kan spores tilbage til 13. århundrede, hvor den ofte var afbildet i italienske malerier. Den oplevede stor popularitet hos de spanske og franske adelskvinder. Racen er også kendt under navnet kontinental toyspaniel.

Udseende, pelspleje og helbred
Papillonens mest mærkbare karakteristika er de store oprestående sommerfugleagtige ører. Og det er da også pga. af disse den har fået navnet papillon, som betyder sommerfugl på fransk. Øjnene er store, mandelformede og mørke. Halen er lang, busket og bæres oprullet. Snudepartiet er kort, men spidst og snuden er sort.

Papillon er 20-28 cm og vejer 3-5 kg.

Pelsen er blank, silkeagtig og let bølget. Længst bagpå benene, ørerne, halen og brystet. Det er vigtigt, at man børster hunden dagligt. Den fælder gennemsnitligt et par gange om året. Generelt set en sund hund, men kan være tilbøjelig til at lide af problemer med knæskallen på bagbenene. Derudover kan den have problemer med narkose. Forventet levealder er 16 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En livlig og kærlig hund
 • God familiehund. Også hos den aktive familie
 • En hårdfør race
 • Velegnet til lydighedstræning og agility
 • Aktiv hund

Har du en Papillon? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 2.500 kr

  dejlige valte er nu klar til sin familie. han er ½ pekingster og halv pappilion. han er tippet vaccineret orrmekur. kan med andre hunde og børn.. han kan lide at putte… han befinder sig i ...

 • 4.500 kr

  Chihuahua, Lille Biller er en blanding, af chihuahua/Papilion. Han er langhåret, lille og bare for lækkerBimmer er ikke særlig gammel, faktisk så er han kun 9 uger! Som man kan se ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper