Østsibirisk Lajka

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Den Østsibiriske Lajka stammer fra Rusland, hvor den er blevet brugt som jagt-, slæde- og trækhund. Det er en aggressiv jagthund, som til gengæld er rolig sammen med mennesker. Den Østsibiriske Lajka findes i mange farvevarianter, og har en ru pels med en blød underpels.

Adfærd og væremåde
Den Østsibiriske Lajka er meget aggressiv overfor store rovdyr, men er rolig og afbalanceret sammen med mennesker. Den kan fungere som en dygtig vagthund, hvis den opmuntres til at optræde beskyttende over for sine mennesker, hvis der kommer fremmede ind på grunden. De fungerer godt som følgesvende, og er modtagelige over for lydighedstræning.

Hunderacen er desuden en naturlig jagthund, som er blevet brugt til både småt- og storvildtsjagt, og har jaget alt fra egern til pumaer. De kan også bruges som slædehunde.

En Østsibirisk Lajka har et højt energiniveau og kræver en del motion og mental stimulering. Hunderacen reagerer bedst på positiv og opmuntrende hundetræning. Det er desuden vigtigt at stimulere med spor og anden form for næsearbejde. Hunden skal socialiseres fra en tidlig alder, da der er tale om en selvsikker og fysisk stærk hund.
.
Hunderacens historie
Hunderacen blev etableret i 1947 sammen med de andre tre arter af Lajka. Den menes at stamme fra søen Baikal i regionen Irkutsk, Evenki National Territoriet, Amur floden og Maritime territoriet. Den er en krydsning mellem bl.a. Ewenkish, Lamusk, Amur og andre Lajka-typer.

Den blev brugt som jagt-, slæde- og trækhund. I sit hjemland blev den brugt til jagt på fugle, bjørne og Sibirisk Tiger, mens hunderacen i dag i f.eks. Sverige bruges til jagt på elg, bjørn og vildsvin.

Den første standard blev lavet af biologen K.G,. Abramov. Den systematiske avl begyndte i 1970erne i statslige kenneler i Irkutsk og Leningrad.

Udseende, pelspleje og helbred
Den Østsibiriske Lajka er kraftig bygget, og har en tæt mediumlang, grov pels med en tæt og blød underuld. Den har en såkaldt pelskrave på halsen og skuldre. Selve pelsen kræver pleje i form af børstning. Hannen er mellem 55 og 66 cm, mens tæven er noget mindre med en højde på 51-60 cm. Hunden vejer mellem 17-25 kg.

Pelsen er normalt sort og rødbrun med lyse mærker, brun, hvid, grå, sort, rød og brun i alle nuancer. Inden for racen findes der to typer, Evenkien og Irkutsken. Der findes dog andre typer, men de er ikke så udbredte. De to overordnede typer er forskellige i farve og fysisk.

Den Østsibiriske Lajka er firkantet i sin proportion og lidt højere ved skuldrene og har stærke knogler. Hovedet kan variere i forhold til de regionale varianter. Ørene er oprejste og trekantede. Hunden bærer sin hale i en kurve hen over ryggen. Den har en levetid på op til ca. 10 år.

Hunderacen betragtes generelt som sund.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Kan bruges som jagt-, slæde og trækhund
  • Er rolig sammen med mennesker
  • Er aggressiv over for rovdyr
  • Kræver en hel del motion og mental stimulering
  • Betragtes som en helbredsmæssig sund hunderace

Har du en Østsibirisk Lajka? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper