Østrigsk Pinscher

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Den Østrigske Pincher er en medium stor hund af pinchertypen. Den stammer fra Østrig, hvor den tidligere var en gårdhund, som holdt laderne fri for rotter, hjalp med drive kvæg og fungerede som vagthund. Det er en stabil og hengiven hund, som er opmærksom på sine omgivelser samt elsker at lege. Der er ikke dokumenteret særlige helbredsproblemer hos hunderacen.

Adfærd og væremåde
Østrigsk Pinscher betragtes som en venlig følgesvend. Hunden egner sig godt til familier, som bor i landdistrikter eller forstæder. Det er en legesyg hund, som ikke egner sig til jagthund, da dens jagtinstinkt ikke er udviklet, men til gengæld er en ubestikkelig vagthund. Hvis hunden er aggressiv eller sky, ses det som en fejl. Det er en hund med et stabilt væsen, som er livlig og opmærksom på sine omgivelser.

Hunderacen er hengiven overfor mennesker, som den kender, hvorimod den godt kan være mistænksom overfor fremmede mennesker og hunde.

Hunderacens historie
Østrigsk Pincher blev for første gang anerkendt i 1928, men der var den blevet fremavlet fra en ældre form for pinscher, som eksisterede på gårde rundt om i Australien, hvilket gjorde den til en blanding af den Tyske Pinscher og lokale hunde. Fordi der ingen deciderede optegnelser er af den ældre form for pinscher, er det svært at sige, hvorledes den kan relateres til den moderne udgave.

I slutningen af det 19. århundrede begyndte mange af hundene på gården at uddø, fordi det arbejde, de normalt havde udført, ikke længere var nødvendigt. I det 20. århundrede ledte Emil Hauck efter en indfødt hund, som i 1843 var blevet identificeret i en bog af H. von Meyer. Det resulterede i, at Hauck begyndte at avle og genoprette en art, som skulle adskille sig fra andre landlige pinchers i området.

Den Australske Kennelklub anerkendte arten som ”Den Østrigske Korthårede Pinscher” i 1928. Navnet blevet valgt med udgangspunkt i landet og det korthårede for at differentiere den fra Schnauzeren, som på dette tidspunkt blev kaldt ruhåret.

Efter 2. Verdenskrig var denne hunderace næsten forsvundet, og i 70erne var der formentlig kun én enkelt hund tilbage. Denne blev krydset med andre af de ældre pinschertyper i området, hvilket reddede bestanden, selvom der i dag kun eksisterer et ganske lille antal af Østrigske Pinschere, og hunderacen betragtes som en truet race.

Udseende, pelspleje og helbred
Udseendet på en Østrigsk Pinscher kan variere en hel del, men der eksisterer en særlig standard. Den Østrigske Pinscher vil fremstå som en stærk og robust hund. Den har en højde på 33-48 cm over skuldrene.

Hovedet beskrives som pæreformet, og den har små hængende ører. Pelsen er kort til medium lang, og kan komme i farverne fra gul, rød eller sort og rødbrune farver. Der vil ofte være hvide aftegninger på ansigtet, brystet, fødderne og halespidsen. Halen bliver holdt højt. I forhold til den Tyske Pinscher vil denne race fremstå tungere, mere robust og rektangulær.

Der er aldrig fundet nogen særlige sundhedsmæssige problemer med denne hunderace.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Forholdsvis sjælden race
 • Egner sig ikke til jagthund
 • Ubestikkelig vagthund
 • Hengiven over for sin familie
 • Legesyg

Har du en Østrigsk Pinscher? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.500 kr

  kom disse 5 lækre hvalpe til verden. Henholdvis 3 tæver og 2 hanhund. Det er utroligt vigtigt for os, at disse skønne babyer får et godt, kærligt og stabilt hjem, ligeledes ...

 • 5.000 kr

  Drenge og piger sælges til kærlige blivende hjem. Hvalpene er stueopdrættet, og er vokset op i stuen med både store og små hunde. Vi har naturligvis begge forældre. Hvalpene er ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper