Ogar Polski

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:

Vurder denne hunderace:

Ogar Polski stammer, som navnet antyder, fra Polen, hvor den både er blevet brugt til jagt og som selskabshund for adelen. Den har en meget fintfølende næse og en god vokal, hvilket gør den god til jagt.

Det er en robust og udholdende race, som gør, at den kan jage i hårdt terræn. Det er desuden en god familiehund, eftersom den er både rolig, hengiven og loyal over for sin familie.

Adfærd og væremåde
Ogar Polski er en race, som modnes langt. Den er dog stadig intelligent og kan let trænes. Den er kendt for at være rolig og hengiven, hvilket gør hunderacen til et godt kæledyr.

Den er desuden også venlig indstillet over for andre dyr. Det er en race, som er meget loyal over for sin ejer og familie og er meget beskyttende omkring deres territorium.

På trods af dette vides det ikke, om den udgør en god vagthund, eftersom den hovedsageligt er blevet brugt som jagthund. Det kan diskuteres, om den vil egne sig som vagthund, eftersom dens territoriale adfærd kan gøre, at den vil forsvare sit område over for fremmede, men samtidig har den også en passiv natur, som gør den harmløs over for mennesker.

Det er en hund, som er hurtig til at vende sig til nye omgivelser.

Racen er inden for jagt blevet brugt som driver til jagt på vildsvin, ræv og hare. Den er dygtig til at jage i hårdt terræn. Den har en meget god lugtesans.

Hunderacens historie
Ogar Polski er en jagthund, som stammer fra Polen. Det er en gammel race, hvis oprindelse ikke vides med sikkerhed. Man mener dog, at den kan spores til østrigske og tyske jagthunde.

Racen blev kendt for at have en god lugtesans, hvilket sammen med dens udholdenhed gjorde den god til at jage i hårdt terræn. Dens noble fremtræden gjorde den desuden populær ved den polske adel.

Racen har levet i ubemærkethed indtil det tidligere 18. århundrede, da den blev identificeret og differentieret ind i to typer af Jan Szytier. Bestanden af disse hunde var aldrig stor, hvilket betød, at flere polske generaler krydsede hunden med andre for at øge bestanden. Dette førte til den Ogar Polski, som man i dag kender.

Udseende, pelspleje og helbred

Racen har beskrives ofte som stærk med en kraftfuld knoglestruktur. Den har et forholdsvist tungt dog elegant hoved. Den har tydeligt udviklede øjenbrynsben og en rynket pande. Snuden er lang med en stor bred næse, og den har stærke kæber. Ørene sidder lavt og er hængende med en afrundet spids.

Øjnene er skrå og brune. Selve kroppen er robust med en muskuløs nakke og et bredt bryst. Den har desuden en lang og muskuløs ryg. Halen sidder forholdsvist lavt, er lang og hænger. Pelsen er middellang og tyk. Den er en smule længere ved rygraden, bagsiden af bagbenene samt den nedre del af halen. Underulden er tyk. Farven er faune og sort.

Hannen er ca. 56-65 cm ved skulderen og vejer omkring 25-32 kg. Tæven er lidt mindre og måler 55-60, mens hun vejer 20-26 kg. Den lever normalt 13-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Jagthund
  • Kan jage i hårdt terræn
  • God familiehund
  • Loyal, hengiven og venlig

Har du en Ogar Polski? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 8.500 kr

    Labrador retriever hvalpe efter Samson og Pape`s Sloggi. Hvalpene er født den 3.juli og er derfor klar til at rejse hjemmefra den 28. august. Kuldet består af 2 brune og tre ...

  • 8.000 kr

    Vi er 8 kongepudler, som blev født den 8. juni. 3 sorte piger samt 1 brun pige. 3 sorte drenge samt 1 brun dreng. Vi bor i et dejligt trygt hjem (hus med ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper