Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Nova Scotia Duck Tolling Retriever
En Nova scotia duck tolling retriever bliver i daglig tale omtalt som tolleren. Det er oprindeligt en jagthund, som blev brugt til andejagt, men i dag er det en populær familiehund til den aktive familie. Tolleren er nem at træne men kræver meget motion og aktivering for at kunne trives.

Adfærd og væremåde
Tolleren er en livlig og energisk hund, som kræver meget motion og aktivering. Den kan sagtens fungere som familiehund, så længe dens motionsbehov bliver opfyldt. Tolleren er ligeledes god til børn og meget hengiven over for sine ejere. Tolleren kan dog forekomme en smule mere reserveret over for fremmede end for eksempel golden retrieveren. Det er derfor vigtigt at socialisere dem tidligt. Så kan de ligeledes også fungere fint sammen med andre hunde og kæledyr.

Tolleren er dygtig til at apportere og elsker hente-bringe lege. På grund af dens høje intelligens er tolleren også særdeles velegnet til lydighedstræning, agility og sportræning. Man kan lære en toller næsten alt, såfremt man anvender positiv forstærkning og bestemthed og undgår tvang og magt i træningen. Indendørs er tolleren ofte rolig og afslappet. Men når den keder sig får den ofte et lidt slukøret udtryk, som dog straks forsvinder når den kommer ud.

Hunderacens historie
Nova scotia duck tolling retriever stammer fra Canada og er opkaldt efter den canadiske halvø Nova Scotia. Tollerens præcise historie er uvis, men det formodes, at det er europæiske jagthunde der danner baggrund for racen. Derudover mener man, at racer såsom golden retriever, flat coated retriever, Chesapeake Bay retriever, collie og spaniel også er blevet indblandet i racen på et tidspunkt. I 1960 var racen tæt på at uddø, men det lykkedes at genetablere racen på baggrund af blot 10 hunde.

Udseende, pelspleje og helbred
Tolleren er en mellemstor hund med et venligt udtryk. Dens brun-røde pels og hvide poter kendetegner i særdeleshed racen. Hovedet er kileformet og øjnene er ravfarvet. Ørerne er middelstore og hænger. Halen er lang og busket.

Tolleren er 48 cm høj og vejer ca. 20 kg.

Pelsen har to lag og dækpelsen er mellemlang og blød. Pelsen kræver regelmæssig gennembørstning. Man bør ikke vaske hunden for ofte da de naturlige olier så fjernes.

Det er generelt en rask hunderace, men da alle hunde i dag stammer fra 10 hunde kan der forekomme genetisk arvelige sygdomme. Racens levealder er 10-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En livlig og energisk hund
 • Intelligent hund, som kan lære mange kommandoer
 • Kræver meget motion og aktivering
 • God til børn
 • God til den aktive familie

Har du en Nova Scotia Duck Tolling Retriever? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.500 kr

  kom disse 5 lækre hvalpe til verden. Henholdvis 3 tæver og 2 hanhund. Det er utroligt vigtigt for os, at disse skønne babyer får et godt, kærligt og stabilt hjem, ligeledes ...

 • 5.000 kr

  Drenge og piger sælges til kærlige blivende hjem. Hvalpene er stueopdrættet, og er vokset op i stuen med både store og små hunde. Vi har naturligvis begge forældre. Hvalpene er ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper