Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Norsk Elghund

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Den Norske Elghund har rod helt tilbage i vikingetiden, hvor den blev flittigt brugt af landmænd og jægere som vagthund, jagthund og ven. Den Norkse Elghunds karaktertræk: frygtløshed, loyalitet og alsidighed er udviklet over mange år med hårdt klima og tæt knyttede bånd til jægere.

Elghunden ligner lidt en Schæfer
Den Norske Elghund er en hunderace af medium størrelse, som er dækket af en tyk, kort og blød pels, der normalt er grå med sorte afmærkninger. Hunderacen har et bredt hoved med ører, der sidder højt på hovedet, ovale øjne og en muskuløs nakke, der leder ned til en stærk ryg og dybt bryst. Halen er tyk og krøller ind over ryggen.

Avlet til jagt
Den Norkse Elghund er en solid jæger af elg, bjørn, vildsvin og andre vilde dyr, som den blev trænet til at spore, slå cirkel omkring og fastholde indtil jægeren nåede frem. Hunderacen er kendt for sin alsidighed og udholdenhed, der er uundværlig i hårdt og krævende terræn og klima.

Vagtsom men venlig
Den Norske Elghund er en energisk og effektiv vagthund men stadig normalt venlig, og klarer sig godt med børn, specielt når hunden introduceres til dem som hvalp. Den Norske Elghund er meget socialt anlagt, og kan ikke lide at blive lukket ude fra familiens aktiviteter eller at være alene.

Brug for solid motion
Den Norske Elghund er en typisk arbejdshund, der er avlet til at løse mange opgaver i sin dagligdag, og bl.a. derfor har god udholdenhed. Derfor har hunderacen brug for jævnlig motion og har det allerbedst med aktivering i arbejdslignende situationer.

Fælder en del
Den Norske Elghund kræver ikke den store pelspleje, men man skal være forberedt på, at hunderacen fælder en hel del fra den tykke pels.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Norsk Elghund bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- En middelstor hund med et ulveagtigt udseende.
- Er kraftigt bygget men stadig atletisk.
- Elsker motion og udendørs aktiviteter.

- Har et godt temperament og selvtillid.
- Gør dig opmærksom på når der kommer fremmede, men er venligt stemt.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

- Kræver meget motion.
- Kan være mistænksom overfor fremmede, hvis den ikke bliver socialiseret nok som hvalp.
- Har en stærk vilje som kræver at ejeren er konsekvent.
- Giver en del hals og fælder en hel del.

Har du en Norsk Elghund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

  • 13.000 kr

    Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg