Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Norfolk Terrier

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Norfolk Terrieren stammer fra England, hvor den tidligere blev brugt til at jagte skadedyr i f.eks. lader. Hunderacen har stadig et stærkt jagtinstinkt, og refereres ofte til som frygtløs. En Norfolk terrier er en selvsikker hund, som kan kendes på sine ører, som falder let fremover og ligger ind mod hovedet. Det er en ruhåret hund, som har godt af at blive redt minimum en gang om ugen.

Adfærd og væremåde
Norfolk Terrieren beskrives som frygtløs og har det blideste temperament af terrierne. Når hunden arbejder, gøres det ofte i flok, hvilket betyder, at den kommer overens med andre hunde, hvis de introduceres for andre dyr fra hvalp. Racen elsker mennesker og børn, hvilket gør dem til gode kæledyr.

Deres aktivitetsniveau afspejles af det miljø, som hunden befinder sig i. Det er vigtigt, at man ikke kun holder hunden udenfor, eftersom den trives med menneskelig kontakt. Hunden kan have tendens til at gø, og kan være meget højrøstet. Hvis man bevæger sig uden for er der tale om en hund, som er en naturlig jæger med et stærkt jagtinstinkt efter små dyr.

Racen er selvsikker og bevæger sig med tilstedeværelse og stolthed ved at holde hovedet højt og halen rejst. Det er meget atypisk, hvis hunden er sky og har halen mellem benene, samt hvis den har et skarpt temperament, og er aggressiv over for andre hunde. Den normale adfærd vil være en glad og selvsikker hund.

Hunderacens historie
I 1880erne udviklede sportsmænd en arbejdsterrier. Norwich Terrieren og senere racen med ører, som falder let fremover og ligger ind til hovedet, som i dag kendes som Norfolk Terrieren, regner man med er opstået ved at krydse lokale hunde.

Det kunne f.eks. være den kortbenede Irske Terrier, og den lille røde Gypsy. Arten blev kaldt for Cantab Terrier, da det blev moderne, at studerende havde dem i deres værelser på Cambridge University. En irsk rytter, Frank Jones solgte racen til USA, hvor de blev kaldt Jones Terriere. Det var Jones, som udpegede, at racen var fra Norwich.

I 1932 blev Norwich Terrier optaget i den Engelske Kennel Klub, og den første standard blev nedskrevet. I USA blev den først registreret fire år senere. Racen blev oprindelig fremavlet til at arbejde i lader med at fjerne utøj. Visse steder i Europa bruges de stadig til dette formål. De har ofte udført deres arbejde i flok, hvilket har gjort dem til flokdyr og fungerer godt med andre hunde.

Udseende, pelspleje og helbred
Racen har en ruhåret pels, som i henhold til standarden kan forekomme i alle former for rød, hvede, sort, rødbrun og brun (grizzle). Norfolk Terrieren er den mindste af de arbejdende terriere. Det er en aktiv art med en god knoglestruktur. Dens pels, som kan tåle alt slags vejr, samt de korte ben gør den perfekt i marken.

Denne alsidige hunderace kan ligge helt fladt lægge en ræv ned og tackle andre små dyr. Måden som hundens ører sidder på, er et af de mest markante træk ved en Norfolk Terrier. Hunden har en dobbeltpels med en ru overpels og en blød og varm underpels. Hvis det skal være ideelt, skal pelsen reddes hver dag, men man kan nøjes med at gøre det en gang om ugen for at fjerne løse og døde hår. Hvis man klipper pelsen, kan det ødelægge farverne og teksturen.

Racen kan vaskes med en hundeshampoo, når den er beskidt. Hunden er moderat proportioneret, hvilket gør, at den er meget livlig. Den har en god side gangart, hvilket skyldes dens afbalancerede vinkling.

Den ideelle højde er 23-25 cm over skulderen, og den vejer mellem 5-5,4 kg. Den har en levetid på mellem 8-14 år, men det er set, at de bliver helt op til 17 år. Der er en tendens til, at racen får problemer med hjerte og knæ samt har et ukorrekt bid. De er desuden disponible for hoftedysplasi.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Efterspørgslen på hunderacen er typisk meget større end antallet af hvalpe
 • Skal gerne reddes minimum en gang om ugen
 • Er en god familiehund
 • Har et stærkt jagtinstinkt
 • Er disponibel for hjerte- og knæproblemer samt hoftedysplasi

Har du en Norfolk Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper