Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Newfoundland

Hunderacen Newfoundland er en stor sort arbejdshund, der stammer fra provinsen af samme navn på Canadas østkyst. Hunderacen er kendt for sit kærlige temperament, loyalitet og store vandglæde. Newfoundland hunde er dygtige livreddere bl.a. grundet deres svømmehud, udholdenhed og svømmetalent. En Newfoundland er en rolig og glad familiehund, der har behov for en hel del motion.

Newfoundland hunderacens historie
Newfoundland hunden stammer oprindeligt fra øen Newfoundland, hvor den har rod i de lokale hunde og St. John’s Waterdog. Andre spekulerer i, at Newfoundlandhunden har oprindelse i den store sorte “Bjørnehund”, som blev bragt til øen af vikingerne efter år 1100. Det er dog mere sandsynligt, at Newfoundland hundens størrelse kommer fra krydsninger med andre racer, som bl.a. portugisiske søfarer fra Europa bragte til Newfoundland. Hunderacens bygning og adfærd har gjort den i stand til at modstå det hårde klima og barske hav, når hunden trak tunge byrder på land eller virkede som vandhund og livredder.

En massiv og kraftfuld fysik
Newfoundlands vejer som regel mellem 60 til 70 kg (han) eller 45 til 50 kg (tæve). Den største Newfoundland hund, som er registreret vejede 120 kg, så der er altså tale om en meget stor hunderace på linje med Grand Danois, hvad angår vægt og størrelse. Den gennemsnitlige Newfoundland hund er ca. 70 cm til skulderhøjde.

Pels og farver
Newfoundlands har en vandresistent dobbelt pels. Yderpelsen er mellemlang og enten uden krøller eller let bølget. Underpelsen er blød og tæt, mere tæt om vinteren end om sommeren. Pelsen på hovedet, på næsepartiet og ørerne er kort og fin. Man trimmer eller klipper normalt ikke en Newfoundland. Pelsen kan være rent sort, eller sort med hvide aftegninger, rent brun eller brun med hvide aftegninger.

Temperament og motionsbehov
En Newfoundland er en livsglad, tålmodig, loyal og kærlig kæmpe, der elsker børn, er lærenem og meget ivrig efter at brænde en masse energi af. Hunderacen har med sin arbejdsbaggrund brug for en hel del motion.

Berømte Newfoundland hunde
- Den engelske digter Lord Byron havde en Newfoundland hund ved navn “Boatswain”, som hans digt “Epitaph to a Dog” handler om.
- Robert F. Kennedy (bror til John F. Kennedy) havde en Newfoundland ved navn “Brumus”.
- Den tidligere amerikanske præsident Ulysses S. Grant hvade en Newfoundland ved navn “Faithful”.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Newfoundland bør du overveje følgende:

Det gode:

- En Newfoundland er stor, kraftfuld og har en tyk pels.

- Hunderacen har et roligt temperament og kommer godt ud af det med næsten alle.
- Newfoundlanden elsker at trække slæder, svømme eller give den gas ude i naturen i alt slags vejr.
- Hunderacen er lærenem

Det der kan være skidt, alt efter hvad du ønsker:

- Der er tale om meget stor hund, som kan spise en del, fylder meget, og har et anseeligt behov for motion.
- Newfoundlanden fælder en hel del.
- Hunderacen kan savle en hel del.
- En Newfoundland har typisk en forholdsvist kort livstid.

Har du en Newfoundland? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.000 kr

    coton de tulear, flere hvalpe Kun seriøse henvendelser Dejlige små basser søger nyt hjem. Vokset op med masser af kærlighed, er kælne, tillidsfuldhed og elsker at lege. Racetypiske, med flotte farver og ...

  • 5.000 kr

    coton de Tuléar-hvalpe, valpene vokser op i stuen sammen med børn og voksne. Når de rejser hjemme fra er de Sundhedstjekket hos dyrlægen,chipmærket og reg. i Danskhundereg.for henvendelser kontaktsusanatiti33@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper