Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Mops

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Racebeskrivelse af Mops
Mopsen er en lille hunderace med et rynket fladt ansigt. Det engelske navn for hunderacen ”Pug” stammer fra det gamle engelske ord ”pugg” eller ”puge”, der er et kærligt øgenavn for en legesyg lille djævel eller abekat.

En Mops er ca. 28 cm til skuldrene og vejer ca. 6,5 – 9,5 kg. Hunderacen beskrives ofte som det mere i det mindre (multum in parvo), som hentyder til Mopsens kendetegnende og store personlighed på trods af hundens lille størrelse.

Pels og pelspleje
Mopsen har en fin, glansfuld og kort pels, der kan være lysebrun, aprikos, sølv eller sort. Halen krøller normalt indover ryggen. Mopser med forskellig pelstype fælder i varierende grad, men generelt fælder den lidt hele året. Lysebrune mopser fælder efter sigende mest. Jævnlig børstning hjælper med at mindske fældningen på uhensigtsmæssige steder.

Temperament
Det seriøse ansigtsudtryk en Mops lægger for dagen er misvisende for det legesyge temperament, som kendetegner den lille hunderace. Mopser er sociale, legesyge, intelligente og charmerende men kan også være stædige små hunde.

En mopskommer for det meste godt ud af det med andre kæledyr og mennesker, men foretrækker sin ejers selskab. Racen kan godt lide af separationsangst, hvis de ikke lærer at stå på egne ben.

Generelt er den en lille nysgerrig hund, der elsker opmærksomhed og kræver meget kontakt med sin ejere og gerne følger sin ejer fra rum til rum og sidder i sin ejers skød eller ligger ved fødderne.

Mopsens historie som hunderace
Modsat mange andre selskabshunde har Mopsen ikke en længere fortid som arbejdshund, den blev avlet som selskabshund næsten helt fra starten. De første Mopser blev avlet i Kina, hvor de var vellidte i det kinesiske hof og adelsstanden. Hunderacens popularitet spredtes til Tibet, hvor de holdtes af munke og senere spredtes hunderacen videre til Europa.

Racenblev importeret af handelsrejsende i slutningen af 1600-tallet bl.a. på skibe fra det hollandske East Indies Trading Company. Herfra spredtes racen til hoffet i England og mange andre lande. Mopsen ses afbilledet i malerier af Goya i Italien.

Mopsen på den røde løber
Mopsen ”Frank” var med i Will Smith’s film ”Men in Black”. Jake Gyllenhall ejer en og. Mopsen ”Percy” er med i Disney’s tegnefilm Pochahontas. Billy Joel har en og skuespillerne Denise Richards, Gerard Butler, Jessica Alba, Mickey Rourke, Tori Spelling m.fl. har ejet eller ejer Mopser.

Mopsen er måske rigtig for dig, hvis du gerne vil have en hund der er:

 • Lille men robust af bygning og har en kort blød pels.
 • Har et nuttet rundt og rynket hoved, kort ansigt og store runde øjne.
 • En socialt anlagt hund, der er både rolig, stolt, legesyg og livlig på samme tid.
 • En hund der godt kan bruge det meste af dagen på at slappe af eller snorke og derfor har et meget lille motionsbehov.

Nogle af Mopsens egenskaber er måske ikke rigtige for dig, alt efter hvad du leder efter:

 • den kan godt være stædig.
 • den fælder en hel del.
 • racen kan få helbredsproblemer grundet dens særprægede udseende og bygning og laver ofte nogle små ”Mops”-lyde som snorken, hiven efter vejret etc.
 • racenkan tage forholdsvist lang tid at gøre stueren og kan have en del gas i maven.
 • det er en race som du ikke lige kan tage med på en 5. km løbetur

Har du en Mops? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


En kommentar til “Mops”

 1. Dogsuniverse siger:

  Jeg har verdens sødeste mops!

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  Drenge og piger sælges til kærlige blivende hjem. Hvalpene er stueopdrættet, og er vokset op i stuen med både store og små hunde. Vi har naturligvis begge forældre. Hvalpene er ...

 • 8.000 kr

  4 skønne mops hanner fyldt med energi, er primo december 2017 klar til at flytte hjemmefra. Vi er ud af et kuld på fem hanner, født den 27. september 2017. Én bliver ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper

 • Denne gruppe er for alle med en Mops eller har spørgsmål til racen