Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Mastino Napoletano

Mastino Napoletano er en italiensk Mastiff, som er meget stor. Hunderacen er blevet brugt både til jagt, særlig som lokkemad, samt til vagthund. Det er en hunderace, som er meget beskyttende overfor sin familie, og derfor skal socialiseres og trænes fra tidlig alder.

Det er ikke en hund for førstegangskøbere, men derimod en hunderace, som kræver, at man ved, hvordan den skal håndteres, eftersom hunden kan kræve sit både pga. sin størrelse og til tider manglende accept af fremmede.

Adfærd og væremåde
Mastino Napoletano er frygtløs og ekstremt beskyttende overfor sit hjem og familie. Hunden foretrækker at være tæt på sin familie både hjemme og ude, fordi den altid vil beskytte dem. Det er en hund, som ikke gør meget, hvis den ikke bliver provokeret. Den er tilmed kendt for at snige sig ind på indtrængende, og først advare dem, når den står helt tæt på.

Hunderacen er desuden meget intelligent, og har en tendens til at fremstå egenrådig og selvstændig. Det er en hund, som er nem at træne, hvilket er godt grundet størrelsen, men man skal lægge vægt på at socialisere en Napoletano tidligt til at acceptere fremmede særligt i hjemmet. Hvis man ikke får gjort dette, vil hunden blive aggressiv overfor fremmede, og ikke egne sig til at være i en familie.

Træningsmetoder med dominans og alfaroller vil ikke virke på denne race bl.a. pga. størrelsen. Man skal derimod forsøge at forhindre problemer, inden de opstår samt gøre brug af positive træningsmetoder. Socialiseringen skal fortsætte gennem hele hundens liv.
Napoletanoen er en hunderace, som man skal tænke meget over, før man køber. Det er på ingen måde en hund, som egner sig til alle og slet ikke til begyndere.

De skal lære at være sammen med mennesker, særligt børn, og er ikke altid klare over, hvor stærke og enormt store de er. Selvom man har lagt stor vægt på træning og socialisering, vil racen ofte stadig være opmærksom over for fremmede og have trang til at beskytte sin familie, hvilket kan have konsekvenser for små børn. De fleste hunde vil beskytte sine ejere med deres liv.

Racen fungerer godt som vagthund, eftersom det ligger naturligt til dem, og den altid har fungeret som en sådan. Det er vigtigt med lydighedstræning. Det skal desuden nævnes, at Napoletanoen har en høj smertetærskel, hvilket sandsynligvis bunder i deres tidligere år som kamphund. Derfor er det god ide ind imellem at tjekke den for mulige skader. De er kendt for at savle, specielt når de har drukket eller bliver ophidsede.

I forhold til motion er det ikke en aktiv race, eftersom deres energiniveau er lavt. Deres vægt gør desuden, at der er et stort pres på deres led. De kan dog godt få korte og ekstremt kraftfulde udbrud af energi.

Hunderacens historie
Denne Mastiff stammer fra Molosseren. På trods af flere århundrede, hvor hunden har været populær, var racen næsten ved at uddø efter 2. Verdenskrig. Derfor etablerede maleren Piero Scanziani en kennel med det formål at lave en italiensk Mastiff, hvor han bl.a. benyttede den Engelske Mastiff til udviklingen. Den fik navnet Mastino Napoletano.

Hunderacen har rekorden for at føde flest hvalpe i et kuld nemlig 24. Fire af dem døde dog efterfølgende. Mastino Napoletano blev i sin tid trænet til at agere lokkedue for tyre, bjørne og jaguarer.

Udseende, pelspleje og helbred
Mastino Napoletano er en stor Mastiff, som måler omkring 66-79 cm og vejer 60-70 kg for hannen. Tæven er lidt mindre og måler 61-74 cm og har normalt en vægt mellem 50-60 kg. Kroppen skal normalt være ca. 10-15 % længere end højden.

Det er en tung hund, som både er massiv og kompakt. Hovedet er kort og massivt, og huden har forholdsvis mange rynker og folder. Næsens farve skal svare til pelsfarven. Pelsen kan være sort, mørk gråbrun og kastanjefarvet. Ørene er trekantede og små i forhold til hundens størrelse. Halen er bred og tyk ved roden, og bliver kun lidt tyndere ud mod spidsen. I hvile er den sabelbøjet og hængende, mens den i aktiv tilstand løftes til vandret eller lige over ryglinjen.

Huden er tyk, og der er rigeligt af den både på kroppen og særligt i ansigtet, hvilket resulterer i talrige rynker og folder. Napoletanoen har visse helbredsproblemer, hvor den mest almindelige er Cherry Eye, som også kaldes kirsebærøje. Andre som kan nævnes er hofte- og albuedysplasi, hudinfektioner, PRA samt en hel del flere.

Det skal også nævnes, at hunden ikke er glad for varmt vejr og kan få hedeslag. Den har en levetid på 7-9 år, men med en fornuftig kost, sikker motion og en ordentlig vægt kan den godt leve flere år end det.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Selvstændig og stærk hunderace
 • Er en god vagthund
 • Skal socialiseres tidligt
 • Kan savle en del
 • Meget stor og fysisk stærk hund
 • Modig hunderace med en høj smertetærskel

Har du en Mastino Napoletano? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 1 kr

  ALVORLIGT OG PÅLIDELIGT LÅNTILBUD E-mail: isabel.monica79@gmail.com Vi yder personlige lån fra 3.000 euro til 500.000 euro og ejendomskreditter eller andet fra 1.000 euro til 5.000.000 euro med en sats på 3% om ...

 • 3.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper