Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Mastiff

Mastiffen er en stor og muskuløs hund. Men på trods af dens store størrelse er det en meget blid og rolig hund. Den stammer oprindeligt fra England og under de to verdenskrige var racen tæt på at uddø. Mastiffen udviser aldrig aggressiv adfærd og er derfor en fremragende familiehund.

Adfærd og væremåde
Mastiffen er en godmodig og rolig hund, som er velegnet som familiehund. Den er god til børn og omgås også andre små hunde. Ejere af denne race beskriver den som værende ”en kæmpe bamse”.

Da mastiffen er en blid hunderace er det vigtigt, at opdragelsen ligeledes er blid. Mastiffen skal vide, hvem der bestemmer, men på en blid og bestemt måde. På den måde undgår man, at hunden bliver dominerende. Mastiffen kræver ikke meget motion og kan sagtens bo i en lejlighed, såfremt den bliver luftet daglig.

Mastiffen er aldrig aggressiv, men fungerer fint som vagthund. Den vil dog hverken gø eller bide ubudne gæster. I stedet vil den spærre flugtvejen for den ubudne gæst samtidig med, at den knurrer.

Hunderacens historie
Mastiffen, som vi kender den i dag, stammer fra England. Det er en meget gammel hunderace, som kan spores 4500 år tilbage. Romerne bragte hundene med sig til Rom, hvor de blev brugt som kamphunde. Her skulle de kæmpe mod løver, bjørne og andre hunde. Senere blev de brugt som vagthunde i engelske landsbyer. Under verdenskrigene var de dog tæt på at uddø, da det var svært at skaffe mad til de store hunde. På baggrund af meget få hunde lykkedes det alligevel at gendanne bestanden, og racen er igen blevet en populær race.

Udseende, pelspleje og helbred
Mastiffen har et stort bredt hoved med forholdsvis små mørke øjne. Ørerne er små, mørke og højt placerede. Snudepartiet er kort og ansigtet har mange hudfolder. Halen er lang og højt ansat.

Forskellen på hanhunden og tæven kan være anselig. Højden kan derfor variere fra 69 – 82 cm og vægten mellem 68-90 kg.

Pelsen er kort og kan have tre forskellige farver: fawn (lys brun), nøddebrun eller tigerstribet. Pelsen kræver regelmæssig børstning. Den fælder gennemsnitligt.

Mastiffen kan lide af hofteledsdysplasi og være tilbøjelige til at lide af oppustethed. Desuden snorker og savler den en hel del. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Blid og rolig hund, som aldrig er aggressiv
 • God til børn og andre hunde
 • Savler og snorker
 • Fremragende vagthund
 • Loyal over for sin familie

Har du en Mastiff? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind
Facebook Twitter Google

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

 • 13.000 kr

  Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper