Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Manchester Terrier

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Manchester Terrier blev i sin tid fremavlet til at skulle dræbe rotter, som var et stort problem i England og senere blev en yndet sport. Manchester Terrieren er en lille og charmerende hund, som desuden er meget aktiv, og elsker at blive trænet. Det er en god familiehund, som sandsynligvis vil knytte sig særligt til et menneske. De ældste Manchestere har vist sig at blive op til 24 år.

Adfærd og væremåde
En Manchester Terrier er en sød og charmerende hund. Hunderacen er selvstændig, og har sin egen mening, hvilket man også ser ved de fleste andre terriertyper. Hunden er lærenem, og er samtidig meget glad for at blive trænet, men den kan også godt lide bare at få lov til at hygge sig med sin familie.

En Manchester Terrier vil ofte knytte sig til et bestemt menneske, men det gør den ikke uegnet som familiehund, fordi den generelt elsker at være sammen med mennesker. Hvis den skal bo sammen med andre dyr, kan det kræve noget tilvænning.

Hunderacen er en meget aktiv hund, som gerne vil med, hvis man skal ud og løbe. Den er let at have med sig rundt, og er på ingen måde aggressiv overfor menensker, fordi den er blevet fremavlet til, at den skulle kunne tages op af sin herre på trods af, at den var i gang med at dræbe rotter. Med en god socialisering, tilvænning og forskellige miljøer fra en tidlig alder, vil man få en hund, som kan klare alle former for situationer.

Hunderacens historie
I begyndelsen af det 19. Århundrede var der dårlig sanitering i England. Derfor blev rotter et stort helbredsproblem, og det blev en populær sport at dræbe rotter. John Hume var en entusiast inden for denne sport og krydsede en Whippet med en i forvejen krydset terrier for at udvikle en vedholdende strømlinet hund, som egnede sig til denne sport.

Krydsningen viste sig at være succesfuld. Hunden viste sig også at være dygtig til andet end at jagte rotter og kunne tackle dyr, som var det dobbelte af dens størrelse. Den var særlig god til at jage i hække, hvilket betød, at man klippede dens ører, så de ikke blev revet i stykker under jagten. Da det blev ulovligt at jage rotter, anskaffede restauranter og pubber hunden for at holde rotteproblemet nede.

I 1860 i Manchester var den centrale figur i de såkaldte ”Rotte Terriere” den, som en særlig type, som fik navnet Manchester Terrier. Nogle forsøgte at avle mindre hunde ind i racen, hvilket ofte resulterede i både æblehoveder og udstående øjne. Indavl gjorde også, at størrelsen blev mindre. Man siger, at hunden fik sin sorte farve, fordi den skulle passe til herrens sorte jakkesæt og den korte pels, så den kunne være i de victorianske hjem.

De små Manchestere blev båret I små lædertasker, som kunne side i en rytters bælte under jagt. Den lille hund kunne ikke følge med de større jagthunde, men når man f.eks. havde jaget en ræv ind i et tæt buskads, så kunne de normale jagthunde ikke komme derind, af hvilken grund man slap Manchester Terrieren løs. Racen blev også kaldt ”Gentleman’s Terrier.” I dag anses racen for at være den ældste af de terriere, som man kan identificere.

Udseende, pelspleje og helbred
En Manchester Terrier er omkring 40-41 cm for hanhunde, mens tæven er lidt mindre og normalt kun er omkring 38 cm. Hunderacens ører er små og trekantede. Tidligere klippede man dem, men i dag ligger de bøjet ind mod hovedet.

Det er en korthåret hund med en tæt og glat pels. De normale pelsfarver er sort med rødbrune markeringer på bl.a. snude og poter. Den har en gennemsnitlig levealder på 12,8 år. Hvis den er blevet avlet godt, og har en stærk blodlinje kan den godt opnå en levetid på 18 år. Flere er dog set blive helt op til 24 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Tidligere rottejæger
 • Meget aktiv
 • Elsker at træne
 • God familiehund
 • Knytter sig særligt til ét familiemedlem
 • Kan have en meget lang levealder

Har du en Manchester Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 12.500 kr

  Topkvalitets- og velsocialiseret Manchester Terrier hvalpe fra Kennel Doberchest. DKK-opdrætter. Højde som voksen 38-42 cm og 8-12 kg. Det er en allergivenlig race. De vil være klar til at flytte hjemmefra omkring den ...

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper