Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Malteser

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Malteseren er en lille og livlig hund. Den er samtidig kærlig og yderst intelligent. Den stammer oprindeligt fra Italien og kan spores flere årtusinder tilbage. Både dengang og i dag betragtes malteseren som en selskabshund, der vil gøre alt for at behage sin ejer. Malteseren har et særegent udtryk på grund af sin lange pels. Og den ses ofte på udstillinger.

Adfærd og væremåde
Malteseren er en legesyg og blid hunderace. Den er god til at lære nye tricks, da den er meget intelligent. Samtidig er det en hengiven lille hund, som vil gøre alt for at behage sin ejer. Malteseren kan sagtens omgås andre hunde og kæledyr. De elsker at lege udenfor, hvor de kan finde morskab i at lege i vandpytter.

Opdragelsen af en malteser skal være bestemt. Det er vigtigt, at hunden ved hvem der bestemmer. Det er dog ligeledes vigtigt, at man ikke er overbeskyttende over for hunden, da den så vil blive usikker og jaloux på gæster. Malteseren kræver ikke meget motion og kan sagtens bo i en lejlighed.

Hunderacens historie
Malteseren er en gammel hunderace, som kan spores flere årtusinder tilbage. Det er en bichonhund, som stammer fra Italien. Det var på Malta den først blev anerkendt som race, hvorfra den har fået sit navn. Man mener, at hunden stammer fra den europæiske vandspaniel. Malteseren var populær hos de adelige kvinder, som havde den med overalt også op i sengen. Malteseren har altid været en lille hund.

Udseende, pelspleje og helbred
Det mest kendetegnende træk hos malteseren er dens lange hvide pels, som er delt ned langs ryggens midte. Håret i hovedet er ofte sat op med et spænde så hunden bedre kan se. Ryggen og benene er lige og hovedet er let afrundet. Ørerne sidder lavt og har meget langt hår, hvilket får dem til at synes ekstra lange. Snuden er sort. Øjnene er små og sorte.

Malteseren er 21-25 cm høj og vejer 3-4 kg.

Den lange silkeagtige pels kræver meget pleje og det er vigtigt, at den bliver børstet hver dag. Desuden skal den bades regelmæssigt. Såfremt man ikke ønsker at tage hunden med på udstilling, kan pelsen klippes kort. Så kræver den ikke lige så meget pelspleje.

Malteseren kan have tendens til at lide af hud- og øjenproblemer. De trives ikke i for varmt vejr, fugtigt klima og ej heller i kulde. I solskinsvejr kan de let blive solskoldede ned langs ryggen, hvis de har midterskilning. De kan blive meget gamle. Ofte 15 – 18 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kærlig og legesyg
 • Kræver ikke megen motion
 • Kræver meget pelspleje, hvis langhåret
 • Lever rigtig længe
 • Velegnet til at bo i en lejlighed

Har du en Malteser? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 8.500 kr

  Vi har 3 hanner og 3 tæver, som er klar til at flytte hjemmefra. De er 8 uger. Hvalpene er uden stamtavle. Hvalpene er opvokset i køkkenet i en stor familie og ...

 • 6.000 kr

  Malteser, Vi har en smuk maltesisk hvalp til genhusning, mit kæledyr er cool tempereret og elsker at lege med børn og andre hjem kæledyr, han er dyrlæge kontrollere og har ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Medlemmer med racen

Forum