Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Löwchen

Egenskaber: , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Löwchen kaldes også den lille løvehund, fordi Löwchen på tysk betyder lille løve. Det er en lille hund, som er meget intelligent og er forholdsvis nem at træne.

Den egner sig godt til hundesport og vil ofte elske agility, fordi den er glad for fart og at springe. Racen klippes ofte, så den ligner en løve. Denne klipning skal vedligeholdes ca. hver 2-3 måned.

Adfærd og væremåde
Hunderacen er en venlig, sund og glad hund. Der er tale om en hund, som både er aktiv og legesyg. Desuden anses den som værende meget intelligent. Disse egenskaber gør den til et fantastisk kæledyr.

Den egner sig godt til familier, som har børn. Hunden har en fortid som selskabshund, hvilket bevirker, at den har brug for menneskelig opmærksomhed. Derfor er de ikke glade for at blive efterladt i for lang tid af gangen. Det er ikke en hund, som gør særlig meget, og den anses nærmere som en stille race.

Den kan godt lide at komme i skoven og vil også gerne ud og svømme. Den er nem at opdrage og træne, hvilket betyder, at den kan bruges til hundesport. Den egner sig rigtig godt til agility, eftersom den godt kan lide fart og at springe.

Hunderacens historie
Löwchen kan spores tilbage til 1442. Man kan se dem på mange gamle malerier, indgraveringer og tegninger. De er desuden også nævnt i litteraturen. Det er dog uklart, om alle de afbillede hunde er Löwchen, eller en tidligere race, som mindede om dem.

Det betyder, at der er tale om en ældre race, som findes i mange lande helt tilbage til det 16. århundrede. Den er blevet brugt som selskabshund for de rige, hvor man kan spore den tilbage til de lande, vi i dag kender som, Belgien, Tyskland og Holland. Man regner med, at dens forfædre var hunde, som blev bragt til landene af rejsende fra det fjerne Østen.

Her blev de medbragte hunde blandet med lokale hunde som fx Spitz og terriertyper. Den udgave, man finder i dag, stammer fra entusiaster i det 19. århundrede. Desuden påbegyndte Madame Bennert et avlsprogram i 1944 med hjælp fra dyrlægen Dr. Rickert.

Udseende, pelspleje og helbred
Löwchens pels er lang og flydende. Pelsen kan være mange farver. Den skal være bølget og have blandede hårtykkelser fra tykke til helt fine og tynde. Det er netop dette, som medvirker til, at man får den flydende pels, som ikke er kruset og flyvsk. Det er vigtigt, at pelsen ikke er som en terriers, og den skal heller ikke være tynd og pjusket.

Det er ikke en race, som fælder. Den lille løves hoved er en af dens mest karakteristiske træk. Det er forholdsvis kort med en bred snude og kranie. Den har livlige runde øjne og hængende ører. Som tidligere nævnt, har de ingen bestemt farmer. Den har normalt en levetid på 12-14 år.

Mange vælger at klippe den i det såkaldte løveklip, hvilket betyder, at bl.a. bag- og forben (undtagen rundt om anklerne) og 1/3-1/2 af halen tættest på kroppen barberes. Resten af pelsen efterlades naturligt, hvilket giver hunden et udseende som en hanløve. Denne måde at klippe på, er den traditionelle måde at præsentere hunden på i fx shows. Hvis man klipper dem på denne måde, kan de have brug for ekstra beskyttelse i løbet af vinteren på de dele, som er blevet barberet.

Den er kendt for at være forskånet for mange af de sygdomme, som rammer mange hvalpe. Den er generelt en sund hund.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Rigtig god familiehund
 • Rigtig god til børn
 • Lærenem og egner sig godt til hundesport
 • Venlig og legesyg
 • Klippes ofte i et særligt løveklip
 • Sund hund

Har du en Löwchen? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

 • 5.000 kr

  Coton de tulear Ægte Coton de Tulear – Bomuldshund med meget fin stamtavle de er en meget rolig men absolut også livlig famile hund, og er 100% børne venlig. bomuldshund1987@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper