Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:

Egenskaber: , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Berner laufhund, eller schweizisk støver, som de også kaldes, er en mellemstor hunderace, som hovedsageligt anvendes til jagt. Racen er kendt som verdens bedste jagthund på grund af dens fremragende lugtesans. Der findes fire varianter af racen, hvor forskellen kun kommer til udtryk i pelsens farve.

Adfærd og væremåde
Berner laufhund er en venlig hund, som er let at omgås. Det er samtidig en pålidelig og stærk hund, som knytter sig tæt til deres ejer. De kan både forekomme rolige og livlige afhængig af mængden af motion.

Hunderacens historie
Berner laufhund stammer oprindeligt fra Schweiz. De kan datere sig tilbage til år 1000, hvor schweiziske alpinjægere anvendte dem til jagt i de efterfølgende 900 år. I starten af 1900-tallet krydsede man berner laufhund med gravhunden, da man ønskede en mindre og langsommere hunderace i takt med, at jagtområderne blev mindre. Denne race kaldes niederlaufstøver.

Udseende, pelspleje og helbred
Dens hoved er langt og smalt, men velproportioneret i forhold til kroppens størrelse. Ørerne er meget lange og hænger ned langs siden af hovedet. Øjne og snude er mørke, hvilket frembringer et glad udtryk. Halsen har ikke meget løsthængende halshud, men er stærk og rank. Halen er mellemlang og ofte båret horisontalt. Derudover har den stærke og lige forben, hvorimod bagbenene er bøjet en smule ved knæ og haser.

Berner laufhund er ca. 38-59 cm høj og vejer 15-20 kg.

Det er en korthåret hund med en tæt og fin pels, som kun kræver minimal pelspleje. Det er dog vigtigt at børste den regelmæssigt for at fjerne døde hår.

Det er generelt en meget sund race uden væsentlige helbredsproblemer.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En meget robust og energisk hund, som kræver meget motion
 • Den har en karakteristisk høj gøen
 • Trives både udendørs og indendørs
 • Frarådes såfremt du bor i lejlighed/i byen
 • En gåtur med en berner laufhund tager længere tid end med en almindelig hund, da det er en støver
 • Findes også i en ruhåret variant

 

Har du en Lille Berner Støver? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  skønne hvalpe.  tæves og  hanner. De bor her i stuen sammen med deres mor og forkæles af hele vores familie. Hvalpene fylder 3 uger  De bliver vaccineret og chippet ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper