Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Leonberger

Leonbergeren er en af de største hunde der findes. Det er en venlig og glad hund, som først og fremmest er en fremragende familiehund. Grundet dens tykke pels, kan en leonberger leve både udendørs og indendørs, men den foretrækker at være sammen med sin familie. Leonbergeren har været tæt på at uddø, men er i dag en relativ almindelig race.

Adfærd og væremåde
Leonbergeren er en kærlig familiehund, som elsker at tilbringe tid sammen med familien. Den er loyal og har stor tålmodighed med børn. Den udviser ikke aggressiv adfærd, hvis den bliver irriteret, men går derimod bare sin vej. Det er en stabil og rolig hund, som elsker alle. Hvis man ønsker den skal agere vagthund, skal den trænes til det.

Opdragelsen af en leonberger skal være blid og konsekvent, men samtidig bestemt. Det kræver desuden en god portion tålmodighed at træne denne race. Den omtales ofte som den blide kæmpe. Det er vigtigt, at hunden bliver socialiseret tidligt, da den hurtigt bliver meget stor og dermed virker det voldsommere når den hopper op ad andre hunde og folk. Vinder man dens respekt fra hvalp, kan man lettere få den til at opføre sig pænt.

Hunderacens historie
Leonbergeren stammer fra Tyskland, hvor Heinrich Essing krydsede new foundlændere, Skt. Bernhards og pyreneerhunde. Formålet var at skabe en hund der mindede om en løve i udseendet.

Under verdenskrigene var leonbergeren dog tæt på at uddø, da der ikke var mad nok til de store hunde. Det lykkedes trods alle odds at bevare racen, og i dag er det en forholdsvis almindelig race.

Udseende, pelspleje og helbred
Leonbergeren er en meget stor og robust hund med et let hvælvet hoved. Øjnene er middelstore og ørerne er brede og trekantede og hænger ned langs siden af hovedet. Halen er lang og hænger. Benene er lige og stærke. På trods af dens størrelse er det også en elegant hund.

Leonbergeren er 74-80 cm og vejer 60-77 kg.

Pelsen er mellemlang til lang og har to lag. Det yderste lag er vandafvisende og let bølget. Underulden er fyldig og tæt. Pelsen kræver grundig gennembørstning regelmæssigt. Pelsfarven er enten løvegul, rødbrun, sandfarvet eller kombinationer heraf. Racen har altid sort maske. Det er generelt set en sund race, men den kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi og problemer med øjenlågene. Forventet levealder er 8-9 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • En blid og venlig familiehud
  • Kræver ikke meget motion
  • Bør ikke bo i en lejlighed
  • Intelligent og lærenem race

Har du en Leonberger? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 3.000 kr

    Pomeranian , hvalpe, Vi har fået to bedårende hvalpe. De blir’ selvfølgelig chippet, vaccineret og får ormekur inden afrejse. De er rene pomeranian, De er stueopdræt og blir vant til daglige lyde, ...

  • 3.000 kr

    Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Medlemmer med racen

Relaterede grupper