Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Landseer

Landseer er en stor hunderace, som har sin oprindelse i New Foundland. En Landseer er ikke en sort og hvid variant af Newfoundland hunderacen men en selvstændig hunderace. Landseer er navngivet efter den britiske maler Sir Edwin Henry Landseer fordi han i 1838 malede: ”A Distinguished Member of the Humane Society” som forestiller en Landseer hund.

Adfærd og væremåde
Landseer går under tilnavnet ”den blide kæmpe” dette skyldes hunderacens blide, rolige og venlige natur og temperament. Af samme grund er en Landseer en god familiehund, da den også er tålmodig og blid med børn.

En Landseer har ikke jagtinstinkt, og har derfor mindre tendens til at strejfe end visse andre hunderacer. Dette er også med til at en Landseer hurtigt kan vænne sig til andre dyr som f.eks. katte.

En Landseer er ikke en vagthund, og hunden nøjes som regel med at gø højt af ukendte fremmede. Det er dog de færreste, der har lyst til at gå ind til en voksen Landseer, hvis de ikke kender den i forvejen, da hunderacen er stor og gør med en høj og dyb røst.

En Landseer er social, lærenem, tjenestevillig og altid klar til at hjælpe. Landseeren er alle menneskers ven og uden trang til at strides med andre dyr.

En Landseer kræver ikke meget motion, men er faktisk mere aktiv end de andre hunderacer i den helt store klasse (f.eks. Grand Danois).

Hunderacens historie
Den første Landseer blev bragt til Europa fra Newfoundland for over 200 år siden. Maleren Sir Edwin Henry Landseer skabte det berømte billede “Et værdigfuldt medlem af livredderselskabet” i 1837, og maleriet var med til at udbrede kendskabet til hunderacen og dermed også øge efterspørgslen.

Hunderacen blev herefter kendt som Landseer efter malerens efternavn. Hunderacen gik dog senere af mode og forsvandt ud i glemslen indtil Landseer opblomstrede igen og blev officilet anerkendt som selvstændig hunderace af FCI i 1960.

Udseende, pelspleje og helbred
En Landseer er en meget stor hund med en sort og hvid pels. Landseer er nært beslægtet med Newfoundland hunderacen.  En Landseers pels er ganske nem at holde med en børstning ca. hver anden uge.  I fældeperioder kan du med fordel børste hunden oftere.

En Landseer vejer ofte mellem 60 til 80 kg. og er 67 til 80 cm. høj. Der er altså tale om en meget stor hunderace. En Landseer bliver gennemsnitligt omkring 12 år gammel.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • Landseer er en meget stor hunderace.
 • En Landseer er blid, kærlig, social og elsker at blive nusset. Har tilnavnet ”den blide kæmpe”, og er en god familiehund, som er både godmodig og tålmodig med børn.
 • Vil gø af fremmede men er ikke en traditionel vagthund.
 • Kommer godt ud af det med andre dyr, og har ikke tendens til at strejfe, da en Landseer ikke har det store jagtinstinkt.
 • Kræver kun lidt pelspleje og fælder moderat.

Har du en Landseer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper