Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Heeleren stammer fra det nordøstlige England og Wales. Dens oprindelse kendes ikke med sikkerhed. Det er en forholdsvis lille hund, som tidligere blev brugt på gårde til at hjælpe med at drive kvæg samt fange rotter.

Lancashire Heeler er er en intelligent og venlig hund, som dog kan have meget forskellig personlighed. Det er en hund, som egner sig godt til forskellige former for hundesport.

Adfærd og væremåde
Heeleren er en opmærksom og energisk hund. Den er desuden både venlig og intelligent og vil være et behageligt selskab. Dens personlighed kan være meget forskellig fra den enkelte hund og kan være alt fra doven til en legesyg og energisk og endda meget talende.

Det er en stærk hun, som godt kan lide at deltage i forskellige former for aktiviteter. Det er en hund, som sagtens kan deltage i agility, lydhedskonkurrencer, shows og konkurrencer hvor den skal hyrde. På trods af, at det ikke er en særlig stor hund, er den i stand til at bære en bold, som er det dobbelt af dens egen størrelse.

Racen er venlig over for sin egen familie, og folk som passerer dem på gaden, men den kan være aggressiv over for ting, den ikke kender, som kommer ind på dens territorium. Det kan fx være postmanden.

Hunderacens historie
Man er ikke sikker på, hvor racen præcis stammer fra. Man ved dog, at en form for Walisisk Corgi blev brugt til at drive kvæg i det nordvestlige England og Wales.

I området ved Ormskirk blev der introduceret en terrier, som blev kaldt Manchester Terrier, som sandsynligvis har parret sig med Corgien, hvilket har ført til Lancashire Heeleren. Racen har været kendt i sit hjemland i over 150 år, hvor den har arbejdet som gårdhund og været i stand til både at jage rotter og hyrde kvæg.

En mand, Gwen Mackintosh, begyndte at avle Heelers i de tidligere 60ere. Han stiftede sammen med andre entusiaster Lancaster Heeler Club i 1978 og fastsatte en avlsstandard for racen. Mackintosh fortsatte med at være formand for klubben indtil sin død i 1992. Racen blev anerkendt af Kennelklubben i 1981.

Racens anses som en sårbar race, hvilket betyder, at der fx i 2006 var under 300 tilbage. Dermed er det en forholdsvis sjælden race, som derfor også kan være svær at skaffe.

Udseende, pelspleje og helbred
Pelsen på Heeleren er hård og glat med en underuld, som kan holde hunden tør i alt slags vejr. Den kan have en skinnende manke rundt om nakken i vinteren. Pelsen vil normalt være sort og rødbrun, men den er også anerkendt med en leverfarvet og rødbrun.

Ørene er spidse, trekantede og vender opad. Hunden er en smule længere, end den er høj. Den er mellem 25-30 cm i højden ved skulderen og vejer ca. 6-8 kg.

Racen har en forventet levetid mellem 12-15 år, men er også set blive ældre. Helbredsmæssigt skal man være særligt opmærksom på tre sygdomme, som kan ramme hunden. Det er CEA, som er en øjensygdom, PPM som er en øjensygdom, der rammer membranen samt knæproblemer.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Det er en sjælden hund, som kan være svær at skaffe
  • Det er en venlig og intelligent hund
  • Egner sig til hundesport og som showhund
  • Kan have meget forskellig personlighed

Har du en Lancashire Heeler? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 3.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 4.500 kr

    Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Medlemmer med racen

Relaterede grupper