Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Lakeland Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Lakeland terrieren er en lille livlig og glad hund, som elsker at være sammen med børn. Den minder meget om welsh terrieren, men er mindre og knap så sort i pelsen. Lakeland terrieren skal som mange andre terrier trimmes et par gange årligt. Racen stammer fra England, hvor man anvendte den til rævejagt.

Adfærd og væremåde
Lakeland terrieren er en modig og selvsikker race, som har brug for blid, men bestemt træning. Den elsker desuden at grave huller. Det er en aktiv race, som har brug for en del motion og mental stimulering. Lakeland terrieren fungerer fremragende sammen med børn.

Lakeland terrieren er meget sjældent aggressiv eller reserveret. Til gengæld er det en intelligent race, som hurtigt lærer nye kommandoer. Den lystrer dog kun såfremt den ikke har fundet noget mere interessant at foretage sig. Lakeland terrieren er også en fremragende vagthund. Den gør højlydt ved ankomst af gæster. Vær opmærksom på at gøen kan tage overhånd og bør i så fald kontrolleres.

Hunderacens historie
Lakeland terrieren stammer fra Lake District i England. Det er en af de ældste terrierracer, som oprindeligt blev kaldt patterdale. Denne race var dog anderledes end den Lakeland vi kender i dag. Oprindeligt blev lakeland terrieren anvendt til jagt på ræve. Og i modsætning til fox terrieren, som jagede ræve ud af rævegrave, så tog lakeland terrieren kampen op med ræven. Den var altså en uundværlig makker i kampen mod ræven. I dag anvender man stadig lakeland terriereren til jagt. Men mange steder også som familiehund og udstillingshund.

Udseende, pelspleje og helbred
Lakeland terrieren er en lille hund med et firkantet udtryk. Det er en robust hund med et rektangulært hoved. Snuden er oftest sort. Øjnene er ovale og mørke. Benene er stærke og lige. Halen sidder højt og er nærmest oprullet. Ørerne er små, v-formede og bøjer forover.

Lakeland terrieren er maks. 37 cm og vejer ca. 7 kg.

Pelsen har to lag; ydrepelsen er ru, hård og vandafvisende og underulden er blød og tæt. Udover regelmæssig børstning skal pelsen trimmes med en speciel trimmekniv to til tre gange årligt. Til gengæld fælder racen stort set ikke, og kan være velegnet til allergikere. Det er generelt set en sund hunderace. Forventet levalder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En glad og livlig hud
 • Kan forekomme stædig
 • Let at træne
 • Elsker at grave huller
 • Udviser ikke aggressiv adfærd
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får rigeligt motion
 • God familiehund. Også hos børnefamilien

Har du en Lakeland Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 1 kr

  ALVORLIGT OG PÅLIDELIGT LÅNTILBUD E-mail: isabel.monica79@gmail.com Vi yder personlige lån fra 3.000 euro til 500.000 euro og ejendomskreditter eller andet fra 1.000 euro til 5.000.000 euro med en sats på 3% om ...

 • 3.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper