Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Lagotto Romagnoloen kommer, som navnet antyder, fra Romagna som er en underregion i Italien. Navnet betyder ”søhund fra Romagna.” Den blev oprindelig brugt som våbenhund og havde særlige egenskaber for at hente bytte i vand.

Hunderacen bliver desuden brugt til at finde trøfler. Den er let at træne og vil som regel fungere godt sammen med andre dyr.

Adfærd og væremåde
Lagottoen er en arbejdshund. Den har skarpe sanser, men dens syn er mere følsom over for bevægelser end detaljer. Det er en meget loyal og kærlighund, som vil være et godt selskab for en familie. Det er som regel en hund, som er forholdsvis lette at træne, og mange fungerer også godt i selskab med andre dyr, hvis de bliver socialiseret som hvalpe.

Det er forskelligt fra hund til hund, hvor meget de har brug for motion, men de skal altid stimuleres for at beskæftige deres intelligens.

Racen har et naturligt talent for at fungere som retriever ved jagt. Den har fungeret som jagthund i mange år, men er også blevet brugt til at finde trøfler. Den har et naturligt instinkt for at jage, svømme og hente som ikke behøver at opmuntres. Den skal til gengæld trænes fra en tidlig alder, hvis den skal lære at finde trøfler.

I moderne tid er hunden hovedsageligt blevet brugt til at finde trøfler og ikke så meget til jagt. Den fintudviklede næse gør dem samtidig til en god eftersøgningshund.

De enkelte hunde kan også adskille sig i evnen til at svømme. Nogle er fremragende svømmere, mens andre kun padler af sted. Det betyder, at nogle vil hente alt fra søer, vandløb osv. mens andre vil være mere tøvende.

Det er ikke alle Lagottoer, som egner sig som familiehund, af hvilken grund man er nødt til at være omhyggelig i sin udvælgelse af hvalpe, hvis man har børn. Hvis de får tilfredsstillende motion vil de da som oftest være gode familiehunde. Det skal desuden nævnes, at det er en hund, som godt kan lide at grave og lege hvor den skal søge.

Hunderacens historie
Lagottoen er en gammel form for vandretriever. Den stammer fra det lave område omkring Comacchio og marsken ved Ravenna i Italien. Man regner med, at alle de moderne vandretrievere stammer Lagotto Romagnoloen, hvilket bevirker, at den kan betegnes som stamfader for mange racer.

Udseende, pelspleje og helbred
En Lagotto har store runde øjne, som kan have alle afskygninger fra mørk gul til brun. Deres uldne pels er vandtæt og meget tyk og krøllet. Farven på pelsen er bl.a. hvid og brun, men den findes også i hvid med brune eller orange aftegninger.

Den vil ofte have hvide markeringer som hvalp, som den efterhånden vokser fra, når den er blevet voksen. Pelsen fælder ikke særlig meget.

Det er en middelstor hund, hvor hanen måler omkring 43-48 cm ved skuldrene og vejer 13-16 kg. Hunnen er mindre og måler kun 41-46 cm og vejer 11-14 kg.

Der er forskellige opfattelser af, hvordan racens pels skal plejes. Nogle mener, at den skal børstes regelmæssigt, mens andre er af den opfattelse, at den skal gro naturligt. Det er en pels, som let bliver filtret. Disse kan man trævle op ved at trække dem forsigtigt fra hinanden, så man ikke ødelægger pelsen.

Hunderacen skal klippes ned mindst en gang årligt. Hvis pelsen trimmes, så den er omkring ca. 4 cm over hele kroppen (dog lidt længere på hovedet), vil det være lettere at holde pelsen og få den til at se pæn ud.

Håret på ørerne skal trimmes. Hvis øret viser tegn på irritation, eller at det er ved at blive stoppet, skal ørekanalen renses jævnligt. Hvis man ikke trimmer pelsen, vil den vokse lang, hvilket vil bevirke, at den vil skjule øjnene, så hunden ikke kan se.

Lagottoen har en gennemsnitlig levealder på 16 år. Af helbredsmæssige problemer har de vist sig at være disponibel for hoftedysplasi, en form for epilepsi samt problemer med hjernen.

Man har fundet ud af, at nogle af hundene har det samme gen, som forårsager epilepsi ved mennesker, hvilket har medført, at avlere nu screener for dette gen.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Fremragende trøffel- og jagthund
  • Kan være en god familiehund
  • Stammer fra Italien
  • Meget sjælden hunderace med et karakteristisk udseende

Har du en Lagotto Romagnolo? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

  • 185 kr

    Este pequeño y corpulento flash puede manejar cualquier cosa que puedas lanzarle. No tengo ningún problema en entregárselo a mis destructivos hijos para que caminen a casa por las calles ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper