Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Komondor

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Komondor er en stor ungarsk hyrdehund med en hvid og snor-agtig pels (pelsen minder om en Puli). Komondor er en stor hund, som har en bekyttende adfærd overfor ejendele og flok. En Komondor er derfor en god vagthund.

Adfærd og væremåde
En Komondor er livlig, selvstændig og avlet med henblik på at arbejde som hyrdehund. En Komondor er derfor rolig og selvsikker, men kan hurtigt skifte til at forsvare sin flok.

En Komondor vil typisk være venlig og social overfor sin familie og venner med reserveret overfor fremmede. En Komondor kan sagtens fungere som familiehund, men egner sig ikke til at bo i en lejlighed, da den har et betydeligt behov for motion og adspredelse.

En Komondors selvstændighed kan være problematisk for uerfarne hundeejere, og hunderacens vogtende indstilling gør tidlig socialisering med andre mennesker og hunde nødvendig.

Hunderacens historie
Hunderacen Komondor blev medbragt til Europa af Cuman-folket (tyrkere) og blev første gang nævnt i et ungarsk codex i 1544. Navnet Komondor stammer fra ”Koman-dor” som betyder ”Cuman hund”. Hunderacen nedstammer fra de tibetanske hunde fra Asien.

Da Cuman-folket blev fordrevet af Mongolernes ekspansion tog de hundene med sig mod Europa. I nutidens Ungarn er Komondor blevet erklæret en national skat, som skal bevares og beskyttes mod ændringer.

Udseende, pelspleje og helbred
En Komondors varemærke er den specielle snorepels (minder meget om den anden ungarske hyrdehund Puli), som kræver omfattende pelspleje, og som faktisk kan slæbe en hel del skidt med ind i huset, når man vender hjem fra en gåtur.

Pelsens lange snore kan nå en længde på op til 20-30 cm, og er med til at gøre Komondor til en af de hunderacer med allermest pels. En Komondor fælder ikke meget, når den er voksen. En Komondor har altid en hvid pels.

Hunderacen bliver mellem 65 til 80 cm høj og vejer 40 til 60 kg. En Komondor er dermed en meget stor hunderace.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • En Komondori kræver meget pelspleje af sin specielle lange og snorede pels
 • Kan være beskyttende overfor sin familie og ejendele, og socialisering er derfor anbefalelsesværdig fra hvalp
 • En Komondor egner sig ikke til at bo i lejlighed og har brug for en stor mængde motion dagligt.
 • En Komondor fælder ikke meget, da hårene fanges i pelsen
 • Slæber ofte meget skidt med ind udefra i pelsen
 • En Komondor er en meget selvstændig hund, og det kræver derfor en konsekvent hundeejer at træne en Komondor
 • En Komondor har både fysikken og den vogtende indstilling, hvilket gør den til en god vagthund
 • Er ikke et godt valg for uøvede hundeejere

Har du en Komondor? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper