Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Kleinspitz

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Kleinspitz er en lille selskabshund, som stammer fra tyskland. Kleinspitz er den anden mindste hunderace i den tyske Spitz-gruppe af hunderacer: Keeshund, Grossspitz, Mittelspitz, Kleinspitz og Pomeranian som den mindste. En Kleinspitz kan godt lide at bruge sin energi, og er altid med på leg og sjov.

Adfærd og væremåde
En Kleinspitz er en intelligent lille hund, der elsker at bruge sin energi og at arbejde. Hunderacen er ret lærenem og gør sig godt på en Agility-bane og i lydighedstræning.  En Kleinspitz knytter sig til sin familie men kan være reserveret overfor fremmede.

En Kleinspitz vil gøre dig opmærksom på eventuelle trusler ved at gø for at alarmere dig. En Kleinspitz er en rigtig god familiehund, da det er en robust lille hund, der elsker at lege.

Hunderacens historie
Spitz-gruppen hører til blandt de ældste hunderacer, og er blevet brugt som bl.a. vagthunde, hyrde- og trækhunde. Kleinspitz er fremavlet i Tyskland, hvor den er den næstmindste i Spitz-gruppen som også omfatter: Keeshund, Grossspitz, Mittelspitz, Kleinspitz og Pomeranian som den mindste.

Kleinspitz er i dag primært en selskabshund, men står lidt i skyggen af den mindste af de små tyske Spitz-hunde Pomeranian, som er mere udbredt.

Udseende, pelspleje og helbred
Kleinspitz er en lille robust selskabshund med en tyk og fyldig pels. Pelsen kan have mange farver bl.a. sort, hvid, brun eller grå. Pelsen har en tyk underuld og pelsen er kortere på hoved, poter og ben. Pelsen på en Kleinspitz skal altid børstes fra halen mod hovedet, for at få luft ind i pelsen. En Kleinspitz fælder to gange om året og også lidt resten af året.

Kleinspitz’en bliver typisk 23 til 28 cm høj og vejer 5 til 18 kg. Den gennemsnitlige levealder er omkring 15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • En Kleinspitz har en tyk og fyldig pels men kræver ikke meget pelspleje
 • Intelligent og livlig hunderace, der godt kan lide aktivering og udmærker sig på en agility-bane og i lydighedstræning
 • En Kleinspitz er en robust lille selskabshund, som nemt indgår i en familie.
 • Kan bo i en lejlighed.
 • Vil gø af opfattede trusler og kan være reserveret overfor fremmede.

Har du en Kleinspitz? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper