Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Kleiner Münsterländer

Egenskaber: , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Kleiner münsterländer er en tysk jagthunderace, som kan dateres helt tilbage til 1500-tallet. I dag anvendes den stadig til jagt. Specielt fuglejagt er dens foretrukne jagtform. Det er en intelligent hund, som nyder samarbejdet med jægeren. Det er ligeledes en fremragende familiehund.

Adfærd og væremåde
Kleiner münsterländeren er en venlig og intelligent jagthund, som samtidig fungerer godt som familiehund. Det kræver dog, at det er en aktiv familie, da denne race kræver en del motion. Gennem en konsekvent, beslutsom og blid træning får man en velopdraget og selvsikker hund.

Det er en social hund, men den kræver daglige gåture og aktivering. Den vil gerne samarbejde og befinder sig både godt i en familie og i en hundeflok. Racen er ikke specielt vagtsom, men gør når der kommer fremmede til huset. På trods af dens høje aktivitetsniveau, forholder den sig roligt indendørs, såfremt den har fået tilstrækkeligt motion.

Hunderacens historie
Kleiner münsterländeren stammer, som navnet antyder, fra Tyskland. Den er ikke direkte beslægtet med Grosser münsterländeren, men derimod med små hønsehunde fra Münsterregionen i det nordlige Tyskland. I slutningen af 1800-tallet var racen tæt på at uddø, men et ihærdigt avlsarbejde reddede racen. De fremavlede en allround jagthund, som både kunne spore, apportere og tage stand for vildtet. Og det er den Kleiner münsterländer, vi kender i dag.

Udseende, pelspleje og helbred
Kleiner münsterländeren er en lille jagthund med et venligt udtryk. Hovedet er en anelse hvælvet og snuden er lang. Øjnene er middelstore og mørkebrune. Ørerne er brede, højt ansatte og hængende med langt hår. Halen er højt ansat og langhåret og bæres vandret når hunden er i bevægelse.

Kleiner münsterländeren er 52-54 cm og vejer 16-25 kg.

Pelsen er mellemlang og let bølget. Den er samtidig glat og tæt og kræver regelmæssig gennembørstning. Ved børstning to gange ugentligt undgår man, at hunden fælder særlig meget. Kleiner münsterländers pelsfarve er brun/hvid eller brunskimmel. Generelt set en sund hunderace.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Venlig og intelligent hunderace
  • Fremragende allround jagthude
  • Fantastisk familiehund hos den aktive familie
  • Egner sig ikke til at bo i en lejlighed

Har du en Kleiner Münsterländer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    4 mdr. gammel kleinemunsterlænder han sælges 4500,-ægte men uden stambog. er chippet, ormekur og vaccineret

  • 6.000 kr

    siberiske husky hvalpe Jeg har siberiske husky hvalpe til salg, alle de har fået deres første indsprøjtninger og blevet dewormed. De er klar til deres nye hjem De er enegetiske og familie ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper