Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Kishu

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Kishu også kaldet Kishu Inu eller Kishu Ken er en japansk hunderace. Både Inu og Ken betyder hund på japansk. Hunderacen stammer fra en bjergrig region i det sydlige Japan. En Kishu er mellemstor og som regel med hvid pels.

Adfærd og væremåde
En Kishu er en aktiv, selvsikker og energisk brugshund. Hunden kan være reserveret overfor fremmede og bør derfor socialiseres tidligt. En Kishu har et stort motionsbehov og trives bedst med mental aktivering.

Hvis en Kishu får nok motion kan den godt fungere som en god familiehund. En Kishu er ikke egnet til at bo i lejlighed, da den har brug for plads og aktivtet udendørs.

En Kishu kan være en udfordring at træne, da den er meget selvstændig, selvsikker og viljefast. Hunderacen er en god vagthund, som både kan alarmere og har fysikken til at håndtere en trussel. Kishuen er også meget beskyttende overfor familie og flok.

Hunderacens historie
Kishu Inu er en meget gammel hunderace, som kan spore sin historie 3000 år tilbage til den japanske urbefolkning. Kishu blev brugt som jagthund, vagthund og trækdyr. En Kishu vil spore vildtet uden at gø og blev brugt bl.a. til jagt på vildsvin, hjorte og bjørne.

Kishu-hundene jagede i en flok og hvade til opgave at fastholde byttet til jægerne nåede frem, og kunne dræbe det. Hunderacen er derfor også meget modig og viljestærk.

Kishu Inu er et sjældent syn udenfor Japan, bl.a. fordi der er nogle skrappe love for eksport og avl. Udenfor Japan er Kishu også blevet brugt som slædehund.

Udseende, pelspleje og helbred
Kishuen er oftest med helt hvid pels, som er den foretrukne pelsfarve udenfor Japan, og også udstillingsfarven. Men man ser også Kishuer med rød og brindle pels i Japan. Pelsen er forholdsvis kort, tæt og strid, med en tyk og blød underuld.

Kishuens pels fælder kraftigt to gange årligt. En Kishu kræver en del pelspleje, og børstes gerne 3-4 gange ugentligt, for at fjerne den løse underuld.

En Kishu Inu bliver typisk 43 til 55 cm høj, og vejer mellem 17 og 25 kg. Den gennemsnitlige levetid for Kishuen er typisk 11 til 13 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • En Kishu kræver en del pelspleje og fælder en del
 • Kishu Inu kan være beskyttende overfor sin familie, og socialisering er derfor anbefalelsesværdig
 • Hunderacen er meget energisk og aktiv, og har derfor brug for meget motion og mental stimuli for at trives
 • Den hvide pels kan nemt blive beskidt
 • En Kishu er en god vagthund
 • Hunderacen er måske ikke det bedste valg for en uøvet hundejer
 • Kishuen er meget selvstændig, viljestærk og modig

Har du en Kishu? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 13.000 kr

  Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

 • 4.000 kr

  De er nu 12 uger gamle. Begge forældre er sundhedsprøvede Hvalpe vil være: * Kc Registreret med 5 generations stamtavle * microchipped * dewormed og defleated * dyrlægen kontrolleres * 5 uger gratis forsikring

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper