Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
King Charles Spaniel

Egenskaber: , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


King Charles spanielen er tæt beslægtet med Cavalier King Charles spanielen. Førstnævnte er opkaldt efter den engelske konge, Charles d. II, der fremavlede racen på baggrund af Cavalier king Charles spanielen. En king Charles spaniel er en blid og glad hund, som er en velegnet familiehund.

Adfærd og væremåde
King Charles spanielen er legesyg og kærlig på samme tid. Det er en intelligent race, som med den rette træning opfører sig pænt. Desuden er de også gode til lydighedstræning og kan sagtens lære forskellige tricks. Den er god til børn, såfremt de behandler den med respekt. Eftersom hunden er lille bør leg foregå stille og roligt. Det er en god familiehund, som ikke bryder sig om at være alene.

En King Charles spaniel fungerer fint sammen med andre hunde og husdyr. De er desuden gode til at tilpasse sig sine omgivelser og vil kunne fungere fint i en lejlighed. Hunden kræver ikke meget motion, men er altid klar til en gåtur i skoven. En King Charles spaniel er uden tvivl en selskabshund og befinder sig godt i sofaen hos sin ejer, hvor den kan få masser af opmærksomhed.

Hunderacens historie
King Charles spanielen stammer fra England, hvor Kong Charles II. fremavlede racen. Han ønskede en mindre dværgspaniel, og krydsede derfor mopsen med den daværende dværgspaniel, som mindede om Cavalier King Charles spaniel. Det er således efter Kong Charles II., at racen har fået sit navn.

Kong Charles II. var så begejstret for racen, at han indførte en lov, der tillod hundene at færdes overalt på slottet. De var sågar med til officielle begivenheder.

Udseende, pelspleje og helbred
King Charles spanielen er især karakteriseret ved sin flade snude, udstående øjne og meget lange ører. Hovedet er relativt stort i forhold til resten af kroppen. Øjnene er mørke og snuden er sort. Benene er korte og halen er langhåret og hænger ned.

King Charles spanielen er 25 cm og vejer 4-5 kg.

Pelsen er mellemlang og let bølget. Den fås i fire forskellige farvekombinationer: Black-and-tan, rødbrun, sort-hvid-tan samt hvid med røde aftegninger. Pelsen skal børstes regelmæssigt, men hverken klippes eller trimmes.

På grund af dens korte snude, kan racen opleve vejrtrækningsproblemer. Det er desuden vigtigt, at de ikke overanstrenges i varmt vejr. Øjen- og øreinfektion kan ligeledes være et problem hos denne race. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En blid og glad hund
 • Kræver ikke meget motion
 • Kan bo i en lejlighed
 • God til børn
 • Elsker opmærksomhed fra sin ejer

Har du en King Charles Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  siberiske husky hvalpe Jeg har siberiske husky hvalpe til salg, alle de har fået deres første indsprøjtninger og blevet dewormed. De er klar til deres nye hjem De er enegetiske og familie ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper