Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Kerry Blue Terrier

Kerry Blue terrieren er en venlig og legesyg hunderace, som tilhører de irske terrier. I Irland bliver den ofte kaldt irish blue terrier, hvilket skyldes den blålige pelsfarve. Kerry blue terrieren trives godt i nærheden af deres ejere og fungerer fint som vagthund, selvom den nødigt angriber uindbudte gæster. Det er en aktiv hund, som kræver en del motion.

Adfærd og væremåde
Kerry blue terrieren er både venlig og stædig på samme tid. De er kærlige og gode til børn og andre kæledyr, såfremt de bliver introduceret til disse som hvalp. I opdragelsen af en Kerry blue terrier er det yderst vigtigt, at man er konsekvent og bestemt. Ellers får man en hund, der vil bestemme og nægter at gøre, hvad der bliver sagt. Det er en god ide at anvende dobbelt så meget ros som ris.

Det er desuden en intelligent race, som kan lære flere forskellige tricks takket være dens fremragende hukommelse. En anden måde, hvorpå hunden kan blive stimuleret fysisk og mentalt er ved agilitytræning. Det er dog vigtigt, at racen finder det udfordrende, da den ellers hurtigt mister interessen.

En Kerry blue terrier er en fremragende familiehund, som tilpasser sig sine omgivelser. De gør sjældent uden, der er en grund til det.

Hunderacens historie
Kerry blue terrierens præcise historie er uvis, og selv om navnet antyder, at den stammer fra Kerry-regionen i Irland, findes der ingen dokumentation herpå. I stedet mener man den stammer fra Tipperary-regionen i det sydlige Irland. Man mener det kan være krydsninger af den portugisiske vandhund, irsk ulvehund og irsk soft coated wheaten terrier, der har været med til at udvikle Kerry blue terrieren. Men det vides ikke med sikkerhed.

Dog er det sikkert, at hunden blev brugt af landarbejdere til at udføre forskellige arbejdsopgaver. Den var velegnet som rottefanger, hyrdehund, vagthund og til tider også som jagthund. I dag er det en selskabshund, som stadig elsker at blive udfordret.

Udseende, pelspleje og helbred
En Kerry blue terrier har som de fleste andre terrier et langt og firkantet hoved. Ørerne er små og v-formede og foldede. Øjnene er middelstore og mørke. Det er en muskuløs lille hund med en velproportioneret krop.

Pelsen er blød og fyldig. Den er bølget og kræver en del pelspleje. Udover at den skal børstes 2-3 gange ugentligt, skal den også klippes flere gange årligt. Øregangen skal plukkes for hår så man undgår øreinfektion. Hunden skal tilmed bades ofte for at holde den ren. Og huden tørrer ikke ud, som hos mange andre hunde. Derudover, er det en race, som stort set ikke fælder og den er derfor velegnet til allergikere. Den lugter ikke grimt, heller ikke når den er våd.

Det er en sund hunderace, men den kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi. Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En sjov og venlig hund
 • Intelligent race, som elsker udfordringr
 • Kræver en del motion
 • Tilpasser sig sine omgivelsr
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får tilstrækkeligt med motion
 • Nyder agilitytræning

Har du en Kerry Blue Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper