Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Keeshond

Egenskaber: , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Keeshond er en medium størrelse hund med en tyk pels. Keeshond stammer fra Holland og hunderacens har tætte relationer til den tyske Spitz-gruppe som bl.a. indeholder Pomeranian og Kleinspitz. Keeshond er Hollands nationalhund.

Adfærd og væremåde
Keeshond er en livlig, intelligent og trofast hund, som knytter sig til sin familie men kan være reserveret overfor fremmede. En Keeshond selvstændig og kræver derfor en konsekvent og kærlig ejer.  Keeshond er lærenem og vil gerne behage sin ejer, det gør hunderacen god på agility-baner.

En Keeshond er en god alarmerende vagthund, som vil gøre dig opmærksom på hvad den opfatter som en trussel ved at gø med en høj og særegen gøen. Keeshonden kommer normalt godt ud af det med børn og andre hunde, men tidlig socialisering som hvalp er vigtig, da Keeshonden har et meget beskyttende instinkt.

En Keeshond er en god familiehund, som ikke er meget motionskrævende, men  elsker udendørs aktivitet.

Hunderacens historie
Keeshond kan spores langt tilbage i tiden og har igennem mange århundreder fungeret som vagthund på hollandske gårde, og som pramhund på de hollandske kanaler.

I begyndelsen af den franske revolution blev Keeshonden symbol for de hollandske patrioter (et politisk parti), som blev ledet af Cornelius de Gyselaer, som havde øgenavnet Kees. Deraf opstod navnet Keeshond.

I dag bliver Keeshond brugt mest som familiehund.

Udseende, pelspleje og helbred
Keeshond er en mellemstørrelse hunderace med en ulvegrå pels. Pelsen er lang og har en fyldig dobbeltpels med meget underuld. En Keeshond kræver derfor lidt pelspleje, som typisk består af børstning 1 til 2 gange ugentligt.

Keeshonden fælder særligt meget 2 gange om året typisk med en varighed på et par uger, og i en fældeperiode kan du med fordel børste hunden oftere. En Keeshond fælder også moderat hele året.

En Keeshond vejer typisk 14 til 20 kg. og er 43 til 55 cm høj. Hunderacen bliver gennemsnitligt 12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • Har et ulveagtigt udseende og en tyk grå pels
 • Keeshond er en god alarmerende vagthund med en høj og særegen gøen. En Keeshond vil gø men typisk være venlig frem for beskyttende overfor fremmede, hvilket ikke gør den til en vagthund af f.eks. en Rottweiler eller Schæferhunds kaliber
 • Hunderacen har et moderat behov for motion og er en god familiehund
 • En Keeshond er selvstændig, selvsikker og kan være reserveret overfor fremmede
 • Sammenlignet med andre hunderacer i den tyske Spitz-familie er Keeshond mere stille, rolig og mindre dominant
 • En Keeshond fælder meget, kan have en tendens til at gø meget og kan være stædig

Har du en Keeshond? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper