Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Karelsk bjørnehund er en robust og selvstændig jagthund, som kræver meget motion. Den stammer oprindeligt fra Karelen, som tidligere tilhørte Finland. Her anvendte man hunden til jagt på bjørne og andet storvildt. Og derfor fik den navnet karelsk bjørnehund.

Adfærd og væremåde
Karelsk bjørnehund er en loyal og modig jagthund, som ikke viger tilbage for selv det største vildt. Dens modighed og beskyttende adfærd er to fremtrædende kendetegn hos racen. Den giver lyd uanset om det er fremmede eller velkendte gæster, der kommer til huset. Og den vil beskytte sin ejer med sit liv.

Karelsk bjørnehund er utrolig aktiv og kræver derfor meget motion. Den bedste bolig for racen er på landet, hvor den kan få lov til at løbe frit dagligt. Men da det er en jagthund, kan den finde på at strejfe. Det er derfor vigtigt at holde godt øje med hunden.

Karelsk bjørnehund er ikke en hund for førstegangsejere. Den kræver meget mental og fysisk træning. På grund af dens selvstændige væsen, kan den være vanskelig at træne. Det er vigtigt, at ejeren udviser lederskab gennem konsekvent og blid træning. Med den rette ejer vil racen ligeledes kunne fungere som familiehund. Racen knytter ofte stærkere bånd til én person i familien. Såfremt den skal leve med andre kæledyr, skal den socialiseres tidligt. På grund af dens stærke jagtinstinkt vil den jage og muligvis også dræbe mindre dyr, hvis den føler sig truet.

Hunderacens historie
Karelsk bjørnehund er en finsk race, som stammer fra et område kaldet Karelen. Den blev anerkendt som race i 1945. Racen blev næsten udryddet under anden verdenskrig, men et effektivt avlssamarbejde reddede racen. Karelsk bjørnehund blev anvendt til storvildtjagt. Den har fantastiske jagtegenskaber og kan holde elg, råvildt og bjørn stangen ved at gø højlydt og dermed distrahere bjørnen.

Udseende, pelspleje og helbred
Karelsk bjørnehund er en mellemstor spidshund. Det er en robust og stærk hund. Snudepartiet er spidst og ørerne mellemstore, opretstående og spidse. Øjnene er små og ovale. Benene er lige og kraftige. Halen er lang og bæres oprullet over ryggen.

Karelsk bjørnehund er 48–58 cm og vejer 20-23 kg.

Pelsen er oftest sort med hvide aftegninger. Den kan dog også være brunlig. Dækpelsen er grov, glat og vejrbestandig. Underulden er blød og tæt. Racen fælder gennemsnitligt og kræver kun minimal pelspleje. En gennembørstning med en kam indimellem er tilstrækkeligt. Karelsk bjørnehund er generelt set en sund hunderace. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En meget aktiv race
 • Kræver meget motion
 • Ikke velegnet til førstegangsejere
 • Fremragende vagthun
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • Knytter sig ofte til én person

Har du en Karelsk Bjørnehund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper