Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Japansk Spids

Egenskaber: , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Japansk spids er en lille og meget legesyg hund. Den egner sig desuden godt som vagthund, da den er vagtsom og gør, hvis den finder det nødvendigt. Det er en intelligent race, hvilket gør den velegnet til lydighedstræning. En japansk spids kan bo i lejlighed, hvis den bliver luftet dagligt.

Adfærd og væremåde
Japansk spids er en modig og livlig hund, som elsker at være udendørs i alt slags vejr. Den er altid imødekommende også over for fremmede og børn. Desuden er det en selvstændig og selvsikker race, hvilket er medvirkende til at den sagtens kan klare sig alene i dagtimerne. Det er en god familiehund, som er særdeles kærlig over for børn.

Den japanske spids har et roligt temperament og hidser sig sjældent op. Desuden er jagtinstinktet meget afdæmpet, hvilket vil sige at den ikke stikker af selvom den går uden snor. Den går sjældent langt væk fra sin ejer når den er ude at gå tur.

Hunderacens historie
Japansk spids stammer som navnet antyder fra Japan. Dog er det usikkert præcist, hvilke hunderacer der er indblandet i racen. Mange mener dog, at den nedstammer fra den tyske spids og samojedehunden, som blev indført i Japan i 1900-tallet. I dag er racen meget populær i både Europa og USA.

Udseende, pelspleje og helbred
Japansk spids er en lille hund med snehvid pels og oprullet hale. Snuden er spids og ørerne er oprejste og trekantede. Øjnene er mørke og mandelformede. Hovedet er middelstort og kileformet.

Japansk spids er 30-38 cm og vejer 5-10 kg.

Pelsen er snehvid og vand- og snavsafvisende. Den er kort på benene og på hovedet og mellemlang på kroppen og halen. Pelsplejen består i regelmæssig gennembørstning. Og man bør kun vakse den når det er absolut nødvendigt. Det er generelt set en sund hunderace, som forventes at leve i 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En intelligent og legesyg hund
 • Kræver ikke meget motion
 • Kan bo i en lejlighed
 • God til børn
 • En fremragende vagthund

Har du en Japansk Spids? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  Japansk spidshund hvalpe: I kuldet er der 5 hanner og 2 tæver. De er født den 31/10-15 og er klar til at komme hjemmefra den 26/12-15. Begge forældre er fantastiske og er ...

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper