Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Japanese Chin

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


En Japanese Chin er en lille selskabshund, som tidligere hørte til i de kejserlige paladser. Det er en kærlig og intelligent hund, som kan forekomme meget katteagtig i sin opførsel. Hunderacens pels kræver, at man børster den nogle gange om ugen for at bibeholde pelsens nærmest silkeagtige struktur.

En Japanese Chin er ofte meget underholdende i selskab med mennesker, og er kendt for at optræde.

Adfærd og væremåde
Japanese Chin anses for at være den mest katteagtige af hunderacerne i forhold til dens væremåde. Det skyldes, at den er opmærksom, intelligent og selvstændig. Desuden bruger den sine poter til at vaske og tørre sit ansigt.

Den vil også gerne, ligesom mange katte, sove højt på f.eks. sofarygge og stole, og Japanese Chin har en særlig evne til at kunne krydse et bord uden at ramme noget. Mange ejere har fundet hunden liggende overraskende steder, hvor man ikke havde regnet med, at de kunne komme hen.

En Japanese Chin er en selskabshund, som er kærlig og loyal over for sin ejer, og den vil normalt også vise glæde over for andre mennesker, men den kan være mistænksom overfor fremmede. Racen har det bedst i vante omgivelser, men kan også godt forholde sig til nye og bliver ofte brugt som terapihunde, fordi de elsker mennesker så meget. Hvis man tidligt socialiserer sin hund, vil man få en meget følelsesmæssig afbalanceret hund, som har let ved at acceptere nye situationer og mennesker.

Japanese Chin vil gø for at advare sin familie om, at der ankommer gæster, eller hvis noget ikke er, som det plejer, men ellers er de forholdsvis stille. Da man fremavlede dem, var det med det formål, at de skulle være et kærligt og underholdende selskab for sine mennesker.

Det har bevirket, at Japanese Chin normalt er en rolig hunderace, men også kan opføre mange underholdende hundekunster f.eks. ”Chin Spin”, hvor hunden drejer rundt i hurtige cirkler, danser på bagbenene og nogle kan udstøde en lyd, som lyder som om, at hunden nærmest synger opera.

Hunderacens historie
Japanese Chins oprindelse er sløret til i det gamle Østens mystik. Det er kendt, at små hunde rejste med på Silkevejen, hvor de gjorde rejsende selskab. Nogle af disse blev kæledyr for buddhistiske munke, som i forvejen havde mange små hunde i deres klostre. Ind imellem blev de også brugt som betaling på rejser.

De fik hurtigt en plads i paladser, hvor de tilhørte kejserfamilien, og blev passet af eunukker, som havde ansvaret for at se efter den lille hund og opfylde hundens behov. Det var ikke tilladt for bønder at holde hunden, fordi de ansås som mere værdifulde end guld.

Da man begyndte at anvende skibe til handel, så ændrede det måden, som man handlede på. I løbet af det 15. århundrede kom handlende fra vest med skibe for at gøre gode forretninger. De medbragte altid gaver til adelen og regeringen. Heriblandt var ofte hunde fra hjemlandet – både store og små. Disse små hunde blev krydset med de små hunde, som allerede eksisterede, hvorved der opstod endnu flere racer.

Hundens navn er misvisnede, eftersom racen har sin oprindelse i Kina og ikke Japan. Man regner med, at racen er en blanding af den gamle ”Toy Spaniel,” som kom fra Europa og var en aristokratisk firkantet hund med lang snude og silkeagtig pels, og den Kinesiske Chin, der havde et fladt ansigt og lige ben.

Japan lukkede sit land for vesten I 1636, hvilket betød, at man først I midten af 1850erne kom ind I landet igen. I den forbindelse modtog repræsentanter nogle Chins, hvoraf man mener, at kun to overlevede turen til Vesten. Da man i 1856 havde genoptaget fuld handel mellem Amerika og Japan kom der mange flere af de kejserlige hunde til Vesten.

Her fandt de vej til slotte og paladser, men blev også dyrebare skatte for sømænds koner, elskere og kærester.

Udseende, pelspleje og helbred
En Japanese Chin er en yndefuld og elegant hund. Den er mellem 20-27 cm i højden, og kan veje fra 1,5 til 7 kg. FCI har derfor heller ingen særlige krav til vægten. Hunden har et stort bredt hoved med store øjne, som sidder langt fra hinanden. Snuden er kort og bred, og ørene er pjuskede. Pelsen er lang og har et næsten glat og silkeagtigt udseende. Der er rigeligt af pelsen, og den har lange faner på ører, hals, lår og hale. Pelsen er sort og hvid samt rød og hvid. Den kan have andre farvevariationer.

Hunderacens flade ansigt har bevirket, at nogle få Japanese Chins lider af vejrtræknings- og hjerteproblemer. Hunden skal desuden helst heller ikke udsættes for ekstreme temperaturer. De er desuden disponible for at få knæproblemer, mislyde ved hjertet og andre genetiske sygdomme. De forstørrede øjne gør, at de let bliver ridset. Nogle af hundene har desuden sæsonbestemte allergier. De har en levetid på gennemsnitlig 9,25 år, men man har set, at enkelte er blevet helt op til 20 år.

Pelsen behøver kun at blive børstet eller redt omkring to gange om ugen, for at den bibeholder sit udseende. Det er nødvendigt at være særlig opmærksom på området under ørerne, benene og skørtet. Hunderacen har ikke tendens til at lugte, og behøver derfor ikke hyppige bade. Hunderacen har kun et enkelt lag pels, og fælder derfor kun ganske lidt.

Hvis de ikke modtager en fiberrig kost, kan det være nødvendigt at presse deres anale kirtler. De forstørrede øjne og hudfolder kan medføre, at der bliver fugtigt i disse områder, hvilket kan resultere i svamp. Derfor skal man ind imellem tørre efter med en fugtig klud og rense folderne med en svamp.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Lille selskabshund
 • Pelsen kræver at blive børstet nogle gange om ugen
 • Man skal holde øje med svamp
 • Intelligent og kærlig
 • Loyal over for sin familie
 • Kan være mistænksom overfor fremmede

Har du en Japanese Chin? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.500 kr

  kom disse 5 lækre hvalpe til verden. Henholdvis 3 tæver og 2 hanhund. Det er utroligt vigtigt for os, at disse skønne babyer får et godt, kærligt og stabilt hjem, ligeledes ...

 • 5.000 kr

  Drenge og piger sælges til kærlige blivende hjem. Hvalpene er stueopdrættet, og er vokset op i stuen med både store og små hunde. Vi har naturligvis begge forældre. Hvalpene er ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper