Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Italiensk Mynde

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Italiensk mynde er en lille legesyg hunderace, som elsker at behage sin ejer. Det er den mindste mynderace og tilmed også den ældste. Man mener at racen stammer fra Ægypten. Italiensk mynde er bedst velegnet i et hjem uden børn, hvor der er stille og roligt.

Adfærd og væremåde
Italiensk mynde er en livlig og glad hunderace, som knytter tætte bånd til sin ejer. På trods af et mindre motionsbehov vil den ikke ligge og slappe af hele dagen. I stedet skal der ske noget.

Opdragelsen af en italiensk mynde skal være blid, men konsekvent. De er intelligente og dermed lette at træne. På trods af dens sårbare udseende er det en robust lille hund. Den er utrolig hurtig og aktiv udendørs. Det er desuden vigtigt at socialisere racen, da den kan forekomme reserveret over for fremmede. Italiensk mynde bryder sig ikke om kolde vinterdage, hvorfor det kan være nødvendigt at udstyre den med et dækken.

Hunderacens historie
Italiensk mynde er oprindeligt en ægyptisk race. Den kan dateres 5000 år tilbage, da man har fundet mumificerede mynder i faraoernes gravkamre. Flere tusinde år senere medbragte romerne disse hunde til Italien. Og ved udgravningerne i Pompeii fandt man afstøbninger af den lille hund. I 1500-tallet oplevede hundene stor popularitet i Italien og det var derfor naturligt at racen fik navnet italiensk mynde. Senere blev racen også populær i kongelige kredse i resten af Europa.

Udseende, pelspleje og helbred
Italiensk mynde ser med sit lille hoved og lange tynde ben meget skrøbelig ud. Hovedet er langt og smalt. Øjnene er store og mørke. Brystet er dybt og smalt. Benene er lange og tynde. Halen er lang og sidder lavt. Snuden er sort eller brun afhængig af pelsens farve. Og ørerne er tynde rosenører. Lænden er hvælvet.

Italiensk mynde er 30-38 cm og vejer 3-5 kg.

Pelsen er kort, glat og fin. Den fås i alle farver og farvekombinationer. Det er dog ikke alle der er tilladte i udstillingsringen. Italiensk mynde kræver stort set ikke nogen form for pelspleje. Den fælder stort set ikke. Italiensk mynde kan være tilbøjelig til at lide af epilepsi. Indtil de er 18 mdr. har de desuden let ved at brække et ben, så man skal være påpasselig uden at være overbeskyttende. Forventet levealder er 14-16 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Venlig og livl
 • Elsker at være midtpunkt
 • Tåler ikke ekstrem kulde
 • Kan være reserveret over for fremmede
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får daglig motion

Har du en Italiensk Mynde? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 17.000 kr

  Vi har valpar som är leverans klara i oktober -2016. Rasen er italiensk mynde, en liten og elegant rase, røyter lite, lukter ikke hund. Den er veldig kjærlig og hengiven ...

 • 17.000 kr

  Valparna blir leverans klara i oktober-2016. Valparna flyttar när dom är 8 veckor, med sig får dom en hvalpe kasse med massa fina saker, livs lång support, avmaskade, vaccinerade, besiktigade,ID-märkta och ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper