Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Irsk Terrier

Egenskaber: , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


En irsk terrier er en meget aktiv hund som er fuld af liv. Dog er den ikke hyperaktiv og den formår at falde til ro inden døre. Den har en fremragende lugtesans, som gør den velegnet til at jagte kaniner og andet småvildt. Den er glad for agility, hvor den kan få brugt en masse energi. Ejere af irsk terrier kalder den ofte en vovehals.

Adfærd og væremåde
En irsk terrier er glad for at være sammen med mennesker og god til børn også når der leges voldsomt. Den kan vise dominerende adfærd over for andre hunde, hvorfor det er vigtigt at socialisere racen mens den er hvalp. Det er en vagtsom hund, som fungere fint som vagthund.

Den irske terrier er en modig hund, som elsker eventyr og handling. Samtidig er det en intelligent hund, som er let at træne, såfremt ejeren udviser lederskab og er dominerende over for hunden. Den nyder at grave huller og undersøge nye ting. Den vil jagte alt hvad der bevæger sig, så det er ikke en god ide at lade den løbe uden snor. De kan være svære at gøre renlige.

Hunderacens historie
Der er stor uvished, hvorfra den irske terrier stammer. Det menes dog, at det er en af de ældste terrier racer der findes. Og den stammer sandsynligvis fra den nu uddøde black-and-tan terrier.

Den irske terrier var ikke en hund, som var ejet af aristokratiet. Derimod boede den på gårdene og blev ofte kaldt ’møddingehunden’. Dette skyldes, at der på møddingerne var mange rotter, som den irske terrier yndede at jagte.

Udseende, pelspleje og helbred
Den irske terrier er en mellemstor hund, som har et firkantet hoved. Benene er lige præcis som ryggen er det. Øjnene er små og mørke med buskede øjenbryn. Ørerne er ligeledes små, v-formede og foldede fremover. Snuden er sort. Halen er halvlang og opretstående.

Irsk terrier er 45 cm og vejer 11-12 kg.

Pelsen har to lag, hvoraf det yderste lag er ruhåret og ligger tæt til kroppen. Underpelsen er blød og tæt. Skægget er lige og længere end resten af håret i ansigtet. Den skal jævnligt gennembørstes og trimmes med en speciel trimmekniv.

Irsk terrier er en meget sund race, som ikke lider af genetiske sygdomme.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kræver meget motion
 • Ejeren skal være tålmodig under træningen
 • Kan bo i lejlighed, hvis den får tilstrækkelig motion
 • Kan være svære at gøre renlige
 • Graver huller i have
 • Jagter alt, hvad der bevæger sig
 • God familiehund

Har du en Irsk Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

 • 13.000 kr

  Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper