Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Irsk Setter

En irsk setter er en stor og energifyldt fuglehund. Det er en typisk jagthund, som er særdeles velegnet til jagt på større fugle. Den er også velegnet som familiehund, specielt hos aktive familier, som kan lide at færdes i naturen. Den egner sig ikke som vagthund, da den ikke er vagtsom af natur. Det er vigtigt, at den får rigeligt med motion dagligt, da den ellers vil udvise uønsket adfærd.

Adfærd og væremåde
En irsk setter er en venlig og intelligent jagthund. Den er god til børn og kommer fint ud af det med andre kæledyr. Det kan være en udfordring at træne en irsk setter, da den har tendens til at blive stædig og kede sig. Det er derfor vigtigt, at ejeren er autoritær og konsekvent uden at anvende hård disciplin.

Det er vigtigt, at den irske setter ikke får lov til at hoppe op ad mennesker. Heller ikke som hvalp. Hvis de får rigeligt med motion og masser af konsekvent træning, så er irsk setter en fornøjelig hund.

Hunderacens historie
Irsk setter er en blanding af mange forskellige hunderacer. Heriblandt pointer, gordon setter, engelsk setter og irsk vandspaniel. Den stammer, som navnet antyder, fra Irland.

De første irske settere var hvide og røde og det var fra disse at man langsomt udviklede irsk setter. Det er den højeste af de fire setterracer. Den anvendes i dag både som alsidig jagthund og udstillingshund. Men for at kunne vinde en titel som udstillingshund, skal den først kunne bestå en jagtprøve.

Udseende, pelspleje og helbred
Irsk setter er karakteriseret ved den røde pelsfarve. Det er en stor hund med et langt smalt hoved og mandelformede mørke øjne. Den har et venligt udtryk til dels pga. af de lange trekantede ører, som hænger tæt ned langs hovedet. Benene er lange og lige og halen er lang med langt hår.

Irsk setter er 66-71 cm og vejer 29-34 kg.

Pelsen er er længst under maven, på brystet, bag på forbenene og forrest på bagbenene. Den kræver regelmæssig gennembørstning for at undgå, at den filtrer til. Derudover, er det vigtigt at tjekke for tæger og andet utøj regelmæssigt. Den fælder gennemsnitligt.

Irsk setter har tendens til at lide af oppustethed, så det er en fordel at fodre den flere gange dagligt i stedet for blot et stort måltid. Den kan også være tilbøjelig til at lide af andre genetiske helbredsproblemer som f.eks. hofteledsdysplasi, hudproblemer og øjenproblemer. Forventet levealder er 11-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En meget energisk hund
 • Kan være en udfordring at opdrage
 • Egner sig ikke til at bo i en lejlighed
 • Forholdsvis lette at gøre renlige
 • Kræver meget motion for at kunne falde til ro

Har du en Irsk Setter? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 8.000 kr

  Irish red and white setter – 1 male puppy is still AVAILABLE! SHOW PROSPECT! DOB: 05.07.2015 Sire: Sh. Ch. Ballakinnish MALACHI AT OLDESTONE Dam: Int. Ch. C.I.E. Corranroo CAROLINE, Multichampion, Multiwinner Both parents come from ...

 • 7.500 kr

  Smukke irsk setter hvalpe sælges. Forældrene har HD A status. Hvalpene er opvokset i stuen sammen med os og er derfor menneske vandt. De vil inden de er 10 uger være præget ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper