Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Irish Softcoated Wheaten Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Irish soft coated wheaten terrier (wheaten) er en glad og venlig terrier. I modsætning til mange andre terrier har wheaten en blød og silkeagtig pels. Det er en selvstændig race, som kræver en blid og positiv opdragelse. Den stammer fra Irland, hvor den blev opdrættet som en all-round gårdhund.

Adfærd og væremåde
Wheaten terrieren er en legesyg og energisk race, som elsker at være sammen med sine ejere. Den kan også vænnes til at omgås katte og andre hunde. Såfremt den ikke bliver introduceret til en kat som hvalp, kan dens bytteinstinkt tage over. Wheaten har det bedst i et køligt klima. Om sommeren kan de hurtigt blive overophedede.

En wheaten fungerer fint som vagthund, men den udviser sjældent aggressiv adfærd. De gør kun når de finder det nødvendigt at advare. Wheaten har en tendens til at hoppe op af de mennesker den møder. Ejere af racen kalder det ’en wheaten hilsen’, men man bør vænne hunden af med det, mens den stadig er hvalp. Wheaten knytter tætte bånd til sin familie og er rigtig god til børn.

Hunderacens historie
Irish soft coated wheaten terrier stammer fra Irland og er en af de ældste irske hunderacer. Den er tæt beslægtet med kerry blue terrieren og irsk terrier. Da det var den fattige mands hund, findes der ikke meget dokumentation omhandlende racen. Og det var først i 1930’erne at wheaten blev godkendt som selvstændig race.

Udseende, pelspleje og helbred
En wheaten terrier er en kompakt og firkantet hund. Hovedet er middelstort og har et firkantet udtryk. Øjnene er mandelformede og forholdsvis små. Ryggen er lige og kort. Forbenene er lige med små kompakte poter. Ørerne er v-formede og hænger ned.

Irish soft coated wheaten terrier er 46-51 cm og vejer 16-20 kg.

Pelsen er blød, let bølget og silkeagtig. Man bør ikke anvende en børste, da pelsen så bliver kruset. I stedet anbefales det at bruge en kam. Pelsen har ingen underuld og skal derfor ikke trimmes som mange andre terrierracer. Til gengæld kan man klippe hunden i facon. Det er ligeledes vigtigt at rense øjne og ører jævnligt. Det er generelt set en sund hunderace, men den kan være tilbøjelig til at lide af allergi eller have problemer med at absorbere protein (PLE). Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En livlig og aktiv hund
 • Fremragende familiehun
 • God til børn
 • Trives bedst i et køligt klima
 • Gør kun sjældent

Har du en Irish Softcoated Wheaten Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 10.000 kr

  Kennel Wacherwheat’s har salgsklare hvalpe. Vi har erfaring med racen siden 1994. Hvalpene er nu 13 uger og klar til at finde deres egne familier. Jeg har 2 tæver og to hanner ...

 • 10.000 kr

  Denne fantastiske og lidt oversete familiehund har fået hvalpe. De egner sig rigtig godt til den lidt aktive familie, de elsker børn, leg og fælles aktiviteter. Vi har stadig et ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper