Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Irish Glen of Imaal Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Irish glen of Imaal terrier (Glen) er en af fire irske terrierracer. Det er en lille, aktiv og energisk race. Glennen stammer fra Irland, nærmere bestemt Glen of Imaal dalen. Den var en uundværlig arbejdshund og jagthund på gårdene. I dag er det en rolig familiehund, som elsker børn.

Adfærd og væremåde
En glen er en robust og muskuløs lille hund. På trods af sin lille størrelse egner den sig fint som vagthund. Den gør ikke umotiveret og så har den en dyb og højtlydende klang. En glen giver dermed indtryk af at være en større hund, end den i virkeligheden er. Som mange andre terrier kan racen være stædig. Opdragelse kræver derfor en stor portion tålmodighed og konsekvens. Men samtidig er det vigtigt, at man er blid og udviser lederskab.

En glen er selvsikker og har let ved at tilpasse sig sine omgivelser. Den har ikke brug for meget motion, men trives fint med aktivering gennem agility eller lydighedstræning.

Hunderacens historie
Irish glen of imaal terrier stammer som navnet antyder fra Irland. Den er en af fire irske terrier og blev for flere hundreder år siden fremavlet i dalen Glen of Imaal. Racen var uundværlig for gårdejere, som brugte den til jagt og som arbejdshund. Man mener bl.a., at den blev brugt til at drive den trædemølle, der fik kød over bål til at rotere. Derudover blev de brugt i hundekampe og som rottefængere. På baggrund af disse gøremål fremavlede man en robust og modig lille hund – irish glen og imaal terrieren.

Udseende, pelspleje og helbred
En glen er en lille, lavbenet og robust race. Hovedet er bredt. Ørerne er små, v-formede og folder fremover. Kroppen synes lang i forhold til de små korte, let buede ben. Brystet er bredt og halen er mellemlang. Pelsfarven varierer fra blå brindle til alle nuancer af hvedefarvet.

En glen er ca. 35 cm og vejer ca. 15 kg.

Pelsen har to lag. Den yderste dækpels er ru og grov og underulden er blød er tæt. Det er nødvendigt at børste hunden regelmæssigt og trimme flere gange årligt. Det er generelt set en sund hunderace. Forventet levealder er 15 år eller mere.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Velegnet som familiehun
 • Fremragende vagthun
 • Gør kun sjældent
 • God til børn
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får tilstrækkeligt motion dagligt

Har du en Irish Glen of Imaal Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 2.000 kr

  E-mail os direkte til: mariagomezv77@gmail.com Nedenfor er et link til min hjemmeside for at se flere tilgængelige hvalpe: http://wamtapatfarm.com/Tilgængelige-hvalpe/Har du drømt om at eje en fransk bulldoghvalp? Her kommer en mulighed for ...

 • 7.000 kr

  Til salg 2 hundehvalpe, Bichon Malteser: 1 dreng og 1 pige.  Alder: 3 måneder Farve: hvid Hundehvalpene har:  - alle vacciner - have sundhedskort og pas  - hvalpen er desuden ID-mærket (chip mærket) - de blev deratiseret ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper