Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Hygenhund er en norsk jagthund, som primært er blevet brugt til at jage hare. En Hygenhund har meget til fælles med Dunker Støver i ophav og egenskaber, men har et forskelligt udseende. Hygenhunden stammer fra 1900-tallet.

Adfærd og væremåde
Hygenhunden er en fremragende jagthund, og er netop avlet med henblik på udvikle en god harehund, som samtidig har et venligt temperament.

En Hygenhund er ganske lærenem og har et stærkt jagtinstinkt. En Hygenhund kan sagtens fungere som familiehund, hvis den samtidig bliver brugt til jagt eller får afløb for sin energi og jagtinstinkt på anden måde. En Hygenhund egner sig bedst til den aktive familie, som har haft hund før.

Hunderacens historie
Hygenhunden har fået sit navn efter Hans Frederik Hygen, som i 1830 boede i Ringerike og avlede på lokale støvere. I 1839 flyttede Hygen til Romerike og begyndte at bruge hunde herfra i avlsarbejdet med sine støvere.

Her blev grundlaget for Hygenhunden lagt. Hans søn A. B. Hygen videreførte avlsarbejdet og var med til at grundlægge den norske specialklub for harehunde i 1902. Det samme år blev både Hygenhund og Dunker Støver defineret som to adskilte hunderacer.

Der er ikke mange Hygenhunde tilbage, og der registeres ca. 30 til 40 nye Hygenhund hvalpe hos Norsk Kennel Klub årligt.

Udseende, pelspleje og helbred

Da både Hygenhund og Dunker Støver stammer fra de gamle norske støvere, så har de meget til fælles men nogle karakteristika er forskellige.

En Hygenhund er noget kortere end den længere Dunker. En Hygenhund er mellemstor, kraftig og robust men ikke tung. Hovedet på en Hygenhund er noget kortere og bredere end det ses hos Dunker Støver. Ørerne er hængende og middel i længde.

Halen skal nå hundens haser og være let buet. Pelsen er tæt, glat og nem at pleje. Alle farvekombinationer i pelsen er tilladte, men den mest almindelige er rødbrun med hvide aftegninger.

Hygenhunden er ca. 47 til 58 cm høj og vejer 20 til 25 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • God jagthund som har et stort behov for aktivering og motion
 • Nem at træne
 • Er en god familiehund for den aktive familie, hvis den samtidig bliver aktiveret gerne igennem jagt
 • Minder meget om Dunker Støver som også er en norsk jagthund
 • Ikke et godt valg for en førstegangs hundeejer
 • Kræver ikke meget pelspleje

Har du en Hygenhund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper