Hvid Schweizisk Hyrdehund

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Hvid Schweizisk Hyrdehund kaldes også for Hvid Schæferhund, og hunderacen har mange af de samme karaktertræk, som man kender fra Schæferen. Det er både en dygtig brugshund, men også en rigtig god familiehund, som er glad for børn. Den har en middellang hvid pels.

Adfærd og væremåde
En Hvid Schweizisk Hyrdehund er temperamentsfuld uden at virke nervøs. Den er desuden opmærksom og vagtsom, hvilket afspejler dens tidligere brug som hyrdehund. Den kan være let reserveret over for fremmede, men vil ikke virke frygtsom eller aggressiv.

Hunderacen er blevet brugt til og egner sig godt som familie- og selskabshund samt en opmærksom vagthund. Det er en hund, som er god til børn. Den er villig til at lære. Den passer bedst til en aktiv familie, hvor den har mulighed for at få brugt sine evner. Den Hvide

Schæferhund er desuden venlig og trofast, og vil knytte sig til sin ejer.

Hunderacens historie
Den Hvide Hyrdehund er i løbet af årene blevet til en selvstændig hunderace i Amerika og Canada. En af disse, Lobo, blev importeret til Schweiz i 70’erne, og betragtes nu som stamfader til den schweiziske udgave af hunderacen. Afkommet fra Lobo blev registreret i Schweizisk Hundestamborg, og er sammen med andre hvide hyrdehunde indført fra USA og Canada, den stamme, som efterfølgende bredte sig til hele Europa.

Det har bevirket, at der i dag eksisterer et stort antal hvide hyrdehunde, som er blevet opdrættet som en ren hunderace over flere generationer. Racen er siden 1991 blevet registreret som en selvstændig race i from af den Schweiziske Hyrdehund.
Udseende, pelspleje og helbred.

Den Hvide Schweiziske Hyrdehund har et udseende, som er kraftfuld og med en muskuløs fremtoning. Kroppen er rektangulær. Det er en middelstor hyrdehund med en elegant og harmonisk skikkelse. Den har opretstående trekantede ører, som er højt satte. Øjnene er mandelformede, middelstore og skråtstillede. Hunden har brune til mørkebrune øjne.

Pelsen er middellang, og der er tale om en dobbeltpels med rigeligt underuld. Dækpelsen er tæt og glat. Pelsen er kort i ansigt, ører og forsiden af benene. Som navnet antyder, er pelsen hvid.

Hannen måler mellem 60-66 cm og vejer 30-40 kg., mens tæven er lidt mindre med en højde på 55-61 cm og en kropsvægt på 25-35 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kaldes også Hvid Schæfer
 • Er en god brugshund, som også er god som vagthund
 • God og børnevenlig familiehund
 • Knytter sig til sin ejer
 • Har brug for en del motion
 • Egner sig bedst til en aktiv familie

Har du en Hvid Schweizisk Hyrdehund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.500 kr

  We are planning a litter of White Swiss Shepherds that will be born at the end of January 2017. The kennel name is Full Moon Pearls and it is registered ...

 • 8.000 kr

  Jeg har 6 dejlige hvalpe tilbage, 3 tæver, 3 hanner. Forældrene er Digebjerggaards Carmen og Digebjergaards Data. Begge forældre er avlsgodkendte i kfds og ddh, har HD-status A, A-status 0 ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper