Hollandsk Smoushond

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Hollandsk Smoushond har fået sit navn fra jødiske mænd, som havde langt skæg og hår i 1800-tallet, hvilket man mente mindede om hundens pjuskede pels og ansigt. Det er en lille hund, som kommer i alle afskygninger af gul. En Hollandsk Smoushond er hengiven, og er en god familiehund.

Adfærd og væremåde
Smoushonden er en hengiven og venlig hund. Den anses desuden for at være meget glad. Det er en modig hunderace, som ikke let bliver skræmt eller nervøs over noget. På trods af at det er en hurtig hund, som både kunne jage rotter i stalde og følge med vogne, så er det ikke en overaktiv hund. Den kan være tilbøjelig til at stikke af.

Grundet hundens behagelige natur, og at den ikke kræver det store, vil hunderacen være et godt valgt som familiehund til de fleste familier.

Hunderacens historie
Den Hollandske Smoushond Klub blev etableret i 1905 med det formål, at den ville dokumentere og registrere små staldhunde, som sin egen hunderace, eftersom de var i fare for at uddø. Man regner med, at nogle af dens aner kommer fra Schnauzeren. Racens navn skal henvise til den pjuskede pels og ansigt, eftersom jødiske mænd blev kaldt for Smouzen i 1800-tallet, og havde langt skæg og hår.

Under 2. Verdenskrig forsvandt hunderacen næsten, men i 1973 blev der sat et initiativ i gang til at rekonstruere racen med de få tilbageværende hunde, som i forvejen var blevet krydset med andre racer. I denne rekonstruktion blev der gjort særlig brug af Border Terrieren.

Racen er populær i Holland, men er ikke særlig kendt i resten af verden. Det betød også, at den først i 2001 blev anerkendt af FCI, hvor den blev placeret i gruppe 2, sektion 1 sammen med Pincher og Schauzer. Der er heller ikke mange af de engelsktalende kennelklubber, som anerkender Smoushonden, faktisk er det kun the United Kennel Club i USA, som har taget den med i sin gruppe for terriere.

Grundet dens lille udbredelse vil den flere steder kunne findes på lister som en sjælden race.

Udseende, pelspleje og helbred
En Holllandsk Smoushond er ikke særlig stor, og har en højde på mellem 35-42 cm og vejer omkring 9-10 kg. Tæven er en smule længere end hannen. Pelsen kan modstå vand og er ru og pjusket. Den forekommer i alle afskygninger af gul.

Hovedet er normalt bred og kort med bøjede hængende ører, som sidder højt på hovedet. Kroppen giver et indtryk af robusthed med en muskuløs lige ryg og meget muskuløs kryds. Brystet er bredt og ikke alt for dybt. Nakken er forholdsvis kort.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Ikke særlig udbredt uden for Holland
  • Lille hund
  • Kan have tendens til at strejfe
  • God familiehund

Har du en Hollandsk Smoushond? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper