Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Hollandsk Hyrdehund

Egenskaber: , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Hollandsk hyrdehund er betegnelsen for tre forskellige varianter af en race: en langhåret, en korthåret og en ruhåret. Det er en fremragende hyrdehund med et meget højt aktivitetsniveau. Racen er velegnet til agility, lydighedstræning og sporing. Samtidig er det en god familiehund.

Adfærd og væremåde
Hollandsk hyrdehund er en robust, muskuløs og velproportioneret hund. Den er meget livlig og elsker at lære nye tricks. Hollandsk hyrdehund er let at opdrage såfremt ejeren formår at udvise lederskab. Racen knytter sig tæt til sin familie og er yderst kærlig. Det er dermed en god familiehund.

Hollandsk hyrdehund kan sagtens bo sammen med andre hunde og kæledyr. Det er en alsidig arbejdshund med stor udholdenhed. Racen er yderst aktiv og har behov for meget motion dagligt. De elsker at udføre et arbejde og være i bevægelse.

Hollandsk hyrdehund er desuden en meget glad og intelligent race. Den udmærker sig ligeledes som vagthund, men kan virke overbeskyttende over for sin familie.

Hunderacens historie
Hollandsk hyrdehund menes at være tæt beslægtet med den belgiske hyrdehund og schæferhunden. Oprindeligt blev den anvendt som hyrdehund, vagthund, trækhund, politihund og til forskelligt gårdarbejde. Det eneste træk der adskiller hollandsk hyrdehund fra belgisk hyrdehund er pelsfarve. Det er i dag en meget sjælden race –både i og uden for Holland. Racen er dog stadig værdsat på grund af dens fantastiske evner som hyrdehund og hurtige reflekser.

Udseende, pelspleje og helbred
Hollandsk hyrdehund er en mellemstor robust hund. Af udseende minder den mest om en schæferhund. Snudepartiet er langt og spidst ligesom de opretstående spidse ører. Øjnene er mørke og mandelformede. Halen er lang og en anelse buet. Brystet er dybt. Pelsfarve varierer afhængig af pelstype.

Hollandsk hyrdehund er 55-62 cm og vejer 25-35 kg.

De tre forskellige pelstyper kræver forskellig pleje. Den korthårede og langhårede variant kræver regelmæssig gennembørstning for at fjerne døde hår. Den ruhårede variant skal trimmes med en speciel trimmekniv et par gange årligt og bør derudover kun friseres med en kam.

Hollandsk hyrdehund er generelt set en sund hunderace. Den kan dog være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi og hjerteproblemer. Dog forekommer det meget sjældnere end hos schæferhunden. Forventet levealder er 12-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En meget aktiv race
 • Loyal over for sin familie
 • Trives fint med andre hunde og kæledyr
 • God familiehund
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • Elsker at udføre et arbejde
 • God til agility og lydighedstræning

Har du en Hollandsk Hyrdehund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  Vi har fem friske hundehvalpe til salg af racen: Hollandsk hyrdehund, korthåret. De er født den 15. februar 2014, har stamtavle og avlet efter Dansk kennelklubs regler. Moren er vores egen ...

 • 5.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper