Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Harrier

En Harrier er en lille hund med et behageligt temperament. Hunderacen er avlet til at jage harer i flok, og trives stadig bedst med flokke af enten mennesker eller hunde. Det er en god familiehund, som er god til børn. Den kræver en hel del motion, og egner sig bedst til en aktiv familie eller jægere. Dens oprindelse er usikker, men nogle mener, at en Harrier er en mindre udgave af Engelsk Foxhound.

Adfærd og væremåde
En Harrier er en glad hund med et behageligt temperament. Den er tolerant over for mennesker, og har vist sig at være særlig god til børn. Hunden er avlet til at være et flokdyr, hvilket bevirker, at den også er god sammen med andre hunde, men man skal til gengæld være opmærksom på den, hvis den er sammen med andre dyr, som ikke er hunde.

Man kan dog vænne den til dette ved at socialisere den fra hvalp, hvorefter man ikke vil opleve problemer. En Harrier trives bedst i en flok, og det er lige meget, om der er tale om mennesker, dyr eller begge på en gang. Den kan godt lide at være tæt på sine mennesker.

Det er en aktiv hunderace, som godt kan lide at gå på opdagelse og lugte sig frem til dyr, hvilket bevirker, at det er vigtigt at have den i snor, hvis man ikke er inden for et lukket område, da den godt kan finde på at stikke af. Det er nødvendigt for en Harrier, at få daglig motion i form af lange gå- eller løbeture.

Den elsker desuden at lege i åbne områder. Hvis en Harrier ikke får den nødvendige motion, vil den bliver hyperaktiv, overvægtig og kan blive destruktiv. Dette skyldes, at hunderacen blev avlet til at skulle kunne løbe og arbejde en hel dag. Det er en intelligent hund, hvilket gør den nem at træne.

Hunderacens historie
Der er mange forskellige opfattelser af oprindelsen af Harrier. Ifølge én blev de tidligste typer af hunderacen krydset med Blodhunde, Talbot og endda Basset hunde. Andre siger, at arten blev udviklet ved at krydse Engelsk Foxhound med Foxterrier og Greyhound.

Det menes dog også, at racen ikke er andet end en mindre udgave af Engelsk Foxhound. Man ved dog, at den første flok af Harrier blev skabt af Sir Elias de Midhope i 1260, og spredtes derfra ud til hele England og endda ind i Wales.

På trods af den usikre oprindelse ved man dog, at hunden blev avlet til fortrinsvis at jage hare, selvom hunden også er blevet brugt til rævejagt. Racen har været meget populær i England som arbejdshund. I Irland er den tilmed den mest brugte jagthund. Man kan både bruge racen til at jage fra hest og til fods. Det er en hunderace, som jager i flok og hører til Hound-gruppen af hunde.

Udseende, pelspleje og helbred
En Harrier minder om en Engelsk Foxhound, men er mindre. Den er kun mellem 53-61 cm og vejer mellem 20-30 kg. Det er en korthåret hund, som har en tæt og hård pels, som kan have mange forskellige farver, og farven anses ikke som særlig vigtig. Den har tendens til at fælde, men dette kan holdes nede, hvis man børster den jævnligt.

En Harrier har runde og hængende ører. Nogle har en gang beskrevet hunden, som en Beagle på steroider, hvilket ikke er helt ukorrekt. Det er nemlig en muskuløs jagthund med store knogler og en stor udholdenhed og styrke. Hunden er rektangulær ved at være en smule længere, end den er høj. Halen har en middel længde og holdes højt. Øjnene er brune eller nøddebrune.

Den har desuden en bred næse, som er sort. Udtrykket i ansigtet er sørgmodigt, når hunden er afslappet og opmærksomt, når den er ophidset. Poterne er nærmest katteagtige, og de forreste tæer kan vende indad.

En Harrier kan normalt leve i 12-15 og har ikke nogle særlige helbredsproblemer udover, at hoftedysplasi er set i disse hunde.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • En God sporhund, som jager i flok
  • Har brug for meget motion
  • Er en god familiehund til den aktive familie eller jæger
  • Hører ind i Hound hundegruppen

Har du en Harrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

  • 6.000 kr

    Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper