Hannoveransk Schweisshund

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Hannoveransk Schweisshund kaldes også for Hannoveransk Vildtsporhund. Den stammer fra området omkring Hannover, hvor den blev udviklet i 1800-tallet. Hunden er avlet til at følge spor og hører til leash hunde, hvilket referer til, at de følger et spor, mens de føres i en lang snor. Det er en rolig hund, som knytter sig meget til sin familie.

Adfærd og væremåde
Hannoveransk Schweisshund er en rolig, venlig og stilfærdig hund, men grundet dens oprindelse som arbejdshund trives den bedst med en masse motion, og egner sig derfor ikke til at bo i en by.

Derfor bør man enten sørge for at give den meget motion, give den intensiv sportræning eller benytte den til dens oprindelige formål som sporhund. Det er en hund, som knytter sig meget til sin ejer og familie. Den kan være stædig og enerådig, når den skal spore.

Hunderacens historie
Hunderacen blev udviklet af tyske jægere i området omkring Hannover, af hvilken grund den har fået sit navn. Dette skete i løbet af 1800-tallet. Jægerne skabte hunden, fordi de ønskede en race, som var særlig dygtig at opspore anskudt vildt.

På denne baggrund krydsede man blodhundslignende racer fx Solling-leitbracke med de lettere keltiske brackerhunde f.eks. Harzenbracke. Dette resulterede i en vildtsporhund, som var tung, langsom og lavbenet. De oplevede, at den arbejdede stabilt.

Sammen med den Bayerske Bjergschweizzhund og den Østrigske Dachsbacke er den de eneste hunde, som går under betegnelsen leash hounds. Det betyder, at den iført en lang snor, kan følge et spor fra vildt.

Udseende, pelspleje og helbred
Schweisshunden er korthåret, og kan variere i farven. Den kan være lige fra lys til mørk rødlig faun med en rødbrun fremtræden. Den er normalt gråbrun, rødbrun, rødgul, okkergul, mørkegul og brunspættet. Pelsen er tæt, glat og glansfuld. Det er en kraftig bygget hund med et langt hoved, som har stærke kæber. Den har desuden et dybt bryst.

Hannoveransk Schweisshund vejer normalt mellem 36-45 kg, og hanhunden er omkring 50-55 cm høj, men tæven er lidt smallere, og har en højde på ca. 48-53 cm.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Er en fremragende sporhund
 • Kræver meget motion for at trives
 • Knytter sig meget til sin familie
 • Er rolig og stilfærdig
 • Kan være stædig

Har du en Hannoveransk Schweisshund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper