Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Grosser Münsterländer

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Grosser münsterländer er en tysk jagthund, som er let at træne. Den nyder at hente ting og er samtidig god til at omgås andre dyr og børn. Den deler oprindelse med kleiner münsterländeren, men er ikke en lige så populær jagthund herhjemme som den. Grosser münsterländer egner sig fint som familiehund, så længe man sørger for at de får rigeligt med motion.

Adfærd og væremåde
Grosser münsterländer er en intelligent race, som er loyal over for dens mennesker og god til at knytte tætte bånd til sin ejer. Den er let at træne og kan sagtens lære at komme og sætte sig ned allerede inden for de første seks måneder af dens liv. Den er specielt velegnet til jagt og vil jagte gnavere og fugle. Den vil dog undlade at jagte biler, cykler og løbere.

Grosser münsterländer er en modig og lydig hund, men det er ikke en vagthund. Hvis hunden skal være alene hjemme er det vigtigt at man gradvist vender den til det, da den ellers vil gø og ødelægge ting. Racen er parat til aktivering og motionering i alt slags vejr og bliver sjældent trætte.

Hunderacens historie
Grosser münsterländer er ikke direkte forbundet med kleiner münsterländer, men derimod med den langhårede hønsehund. Begge racer stammer fra Tyskland. Den langhårde hønsehund fik både sort/hvide og brun/hvide hvalpe. Men det var kun de brun/hvide som blev godkendt som langhårede hønsehund. Det var dermed de kasserede sort/hvide hvalpe fra den langhårede hønsehund, der skabte fundamentet for grosser münsterländer.

Udseende, pelspleje og helbred
Grosser münsterländer er en hurtig og velproportioneret race. Det er en stor hund med et langt hoved. Ørerne er lange og hængende og giver racen et venligt udtryk. Øjnene er mørke og har tunge øjenlåg. Benene er lige og den har hår mellem poterne. Halen er langhåret og båret vandret.

Grosser münsterländer er 58-65 cm og vejer 23-32 kg.

Pelsen er glat, tæt og mellemlang. Den er let bølget og oftest hvid med sorte aftegninger. Hovedet skal være sort.

Pelsen kræver en del pleje. En grundig gennembørstning hver anden dag er nødvendig. Dertil kommer, at racen specielt i foråret fælder meget. Det kan holdes nede med regelmæssige gennembørstninger.

Det er en sund race, men der kan forekomme enkelte individer som kan være tilbøjelige til at lide af hofteledsdysplasi. Det er dog sjældent hos denne race. Forventet levealder er ca. 12-13 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En meget aktiv race, som kræver en del motion
 • Let at træne
 • Velegnet til forskellig slags jagt
 • Ikke egnet til at bo i en lejlighed
 • Fælder meget i foråret
 • Vil gerne ud i al slags vejr

Har du en Grosser Münsterländer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 9.000 kr

  Vi har denne dejlige Grosser Münsterländer han hvalp tilbage af et kuld på 11. Han er særdeles kærlig men kræver også aktivering. Tæven er på DMK tæveliste og er højtpræmieret ...

 • 10.500 kr

  Allergivenlige og kærlige hundehvalpe sælges. Det er stueopdræt, de færdes inde og ude, er vant til dagligdagslyde og kat. 1 han og 2 tæver. Hvalpene vil være dyrlægetjekket, vaccineret, behandlet ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper