Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Grønlandshund

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Grønlandshunden er en selvstændig og robust hunderace, som i Grønland anvendes som slædehund. En grønlandshund har et godt temperament og er loyal over for sin ejer. Den befinder sig bedst i en flok med andre hunde. Slædehunden er tæt forbundet med ulven og det er kun frygten for pisken der får den til at lystre. Den tuder ligeledes som ulven. I Østgrønland er det forbudt at indføre fremmede hunderacer.

Adfærd og væremåde
Grønlandshunden er ikke en typisk familiehund. Den kræver utrolig meget motion og aktivering. Den trives således bedst hos friluftsmennesker som er meget aktive. Grønlandshunden stiller sig ikke tilfreds med at lægge stille hele dagen. De er venlige over for mennesker og besidder ikke et beskyttende gen. Så hvis det er en vagthund man søger er grønlandshunden ikke det rigtige valg.

Grønlandshunde er svære at træne pga. deres selvstændighed. Det er vigtigt at ejeren viser lederskab over for hunden. Det er en ekstrem udholdende race, som tåler sult i længere tid og kan klare ekstreme vejrforhold.

Hunderacens historie
Grønlandshunden er en gammel hunderace som menes at stamme fra Rusland engang i stenalderen. Den har fulgt med menneskerne ved indvandringen til Grønland fra det nordlige Canada. I dag findes racen hovedsageligt i Grønland og betragtes derfor som sjælden.

De er gennem hele deres eksistens blevet anvendt som arbejdshunde, trækhunde og til dels jagthunde. De grønlandske fangere har trænet hundene til jagt på isbjørne og til at finde sælhuller og sælhi under isen.

Udseende, pelspleje og helbred
Grønlandshunden er en spidshund, med en tyk pels, oprullet hale og oprejste ører. Hovedet er kileformet og robust. Kæben er kraftfuld. Den har let skråstillede øjne. Halen er lang, oprullet og busket. Og den anvender den til at dække ansigtet med når den sover udendørs.

Grønlandshunden er 56-64 cm og vejer 30-32 kg.

Den tykke pels kræver en gennembørstning engang imellem. Derudover er det en meget sund race. Gennemsnitlig levealder er 13 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kræver meget motion
 • Egner sig ikke til at bo i en lejlighd
 • Trives bedst i selskab med andre hund
 • Ikke velegnet som jagthund
 • En sjælden hunderace

Har du en Grønlandshund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper