Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Greyhound

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Greyhound er en hunderace, der primært blev fremavlet til jagt. Greyhound er mest kendt i dag som væddeløbshund (eller logo for de amerikanske busser), hvor dens strømlinede bygning og kraftfulde fysik tillader hunderacen at nå hastigheder op til 70 kilometer i timen, der gør Greyhound til den hurtigste hund i verden og på linje med de hastigheder væddeløbsheste opnår. Til sammenligning kan en gepard ganske kort nå en hastighed på ca. 112 kilometer i timen.

Fra det gamle Egypten?
Greyhound blev længe antaget at have rødder i myndetyper fra det gamle Egypten i Nordafrika, hvor arkæologiske fund fra år 4000 – 2000 f. Kr. afbilleder lignende myndetyper. En DNA analyse fra 2004 antyder dog, at Greyhound ikke stammer fra disse Egyptiske typer, men er tættere relateret til hyrdehunde.

Jager med synet
Mynder orienterer sig i jagt ved hjælp af synet, hvilket er forskelligt fra andre hundetyper, der primært bruger lugtesansen til at finde frem til byttet. Derfor reagerer en Greyhound prompte på synet af et flygtende byttedyr. Det er dette urgamle instinkt, som man udnytter til at få hunden til at give sig fuldt ud i hundevæddeløb (coursing), hvor hunden jager en kunstig hare på en skinne.

Mange roller
Den Greyhound vi kender i dag blev udviklet både at være en sublim jagthund og have et rart og loyalt temperament. Hunderacen blev primært holdt af kongelige og rige adelsfolk i England. En Greyhound er meget social, og har brug for at være sammen med sin ejerfamilie det meste af dagen, den har det ikke godt med at være alene.

Fysisk udseende
Greyhound findes i næsten alle farver og kombinationer af farver. Størrelse og vægt afhænger af, om det er en tæve eller han og den enkelte hund, idet højden varierer mellem ca. 68 – 76 cm over skulderen og vægten kan være mellem 28 – 40 kg.

Hvis du overvejer at købe en Greyhound bør du være opmærksom på følgende:

Det gode:

- Hunderacen har en høj, tyndt og elegant bygning

- Greyhound har en kort og glat pels, der næsten ikke fælder og er nem at passe
- Har en rolighed og værdighed, der ofte sammenlignes med katte
- Er venlig og høflig overfor andre mennesker og hunde

Det der kan være skidt, alt efter dine ønsker som hundeejer:

- En Greyhound har det bedst, hvis den kan få lov til at løbe frit på et større indhegnet område engang imellem
- Hunderacen har et stærkt jagtinstinkt, og sætter efter et lille flygtende byttedyr, hvis den får lov
- Har en tendens til at blive frygtsom hvis hunden ikke socialiseres
- Hundens bygning kan give anledning til helbredsproble

Har du en Greyhound? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

  • 6.000 kr

    Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper