Grand Griffon Vendéen

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Grand Griffon Vendéen stammer fra Vendée i Frankrig, hvor den blev brugt som jagthund. Det er en viljestærk hund, som på trods af dette vil være føjelig. Den trives bedst med mulighed for at udfolde sig i store udendørs områder, og kræver en del motion.

Adfærd og væremåde
Grand Griffon Vendéen er både viljestærk og passioneret, hvilket bevirker, at man er nødt til at have styr på hunden. Hunderacen er modig, og går ikke i vejen for tornede buske eller andre forhindringer, når den er på jagt.

Hunden har en meget fin næse, hvilket gør den til en dygtig sporhund. Grundet hunderacens oprindelse som jagthund, har hunden brug for store områder. Det er en meget føjelig hund på trods af den stærke vilje.

Hunderacens historie
Tidligere eksisterede der kun Grand Vendéen, som var en korthåret variation af Vendéen, som nedstammer fra Greffier eller den såkaldte ”Kongens Hvide Jagthund.”

Der er tale om en jagthund, som har sin oprindelse i Frankrig. Den har eksisteret siden det 16. århundrede, og var den første Vendéen Griffons som blev avlet. I dag findes der mange udgaver af Griffons fra Vendée, som alle er mindre end Grand Griffon Vendéen.

Det var en schweisshund, som blev brugt af jægere både med og uden vågen til storvildtsjagt på hjorte, rådyr, vildsvin og ræve. De optrådte som regel i en flok eller individuelt, som en form for sporhund, der skulle finde et koldt spor.

Udseende, pelspleje og helbred
Grand Griffon Vendéen er velproportioneret og robust uden at fremstå tung. Den har normalt en sort næse, men hvis pelsen er hvid og orange, vil man tolerere en brun næse i forhold til standarden. Øjnene er store, mørke og klare. Halen er tyk ved basen, sat højt og er forholdsvis lang.

Pelsen er forholdsvis lang og nogle gange busket, grov og hård. Underpelsen er tæt. Hunderacens pelsfarve findes i sort, faun, lys faun med pletter eller markeringer i hvid, lys brun og sort afhængig af basisfarven. De forskellige farvevarianter kaldes: Hare, ulv, grævling og vildsvin. Hannen måler fra 62-68 cm, mens tæven er lidt mindre med målene 60-65 cm.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Er en udpræget jagthund
 • Har en meget fin næse
 • Egner sig som schweisshund
 • Er viljestærk og passioneret
 • Er lærenem

Har du en Grand Griffon Vendéen? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind
Facebook Twitter Google

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper