Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Grand Danois

Egenskaber: , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Racebeskrivelse af Grand Danois
Grand Danois (Great Dane, Danish Hound eller German Mastiff på engelsk) er den fysisk største hund i verden (den Irske Ulvehund ”Irish Wolfhound” kan dog være højere men vejer mindre) og er kendt for sin blide personlighed. Derfor har hunderacen også fået øgenavnet ”the gentle giant” (den venlige kæmpe).

I racestandarden beskrives helhedsindtrykket af hunderacen således: ”En Grand Danois forener stolthed, styrke og elegance i sit ædle helhedsindtryk ved sin store, kraftige og velsluttede kropsbygning. Med substans kombineret med adel, harmonisk skikkelse, velproportioneret linieføring og det usædvanligt udtryksfulde hoved, virker den for beskueren som en ædel statue. Den er hunderacernes Apollo.”

Højt til loftet
Skulderhøjden for hanner er mindst på 80 cm, og for tæver mindst på 72 cm. Hanner vejer ofte fra 54-72 kg. mens tæverne typisk vejer (45-59 kg.) der er dog intet minimums eller maximumskrav i racestandarden for Grand Danois, når det gælder vægt. Denne hunderace kan således veje en hel del, men bør være atletisk og slankt bygget.

Rod i vildsvinejagt og tvivl om oprindelseslandet
Historisk blev hunderacen opdrættet både i Tyskland og i Danmark. I Tyskland hedder hunderacen “Deutsche Dogge” (Tysk Hund). På engelsk hedder den “Great Dane”. I 1937 besluttede FCI (Fédération Cynologique Internationale) at hunderacens officielle oprindelsesland skulle være Tyskland, men at de enkelte lande måtte kalde hunden hvad de ville.

En blanding mellem de stærke Mastiff’er og den hurtige Mynde
Nutidens Grand Danois har rødder i den gamle ”Bulbider” hunderace og andre jagthunde som bl.a. blev brugt til vildsvinejagt. Disse hunde var typisk en blanding af den stærke engelske Mastiff og en smidig, hurtig og yndefuld ”mynde”.

Der er ikke fuld enighed omkring hunderacens oprindelse blandt eksperterne, nogle mener, at hunderacen stammer fra Danmark og andre mener, at den stammer fra Tyskland. De ældste tyske opdrættere, som vi har kendskab til stammede fra Wuerttemberg regionen i Tyskland. Hunderacen Great Dane anvendes i dag ofte som selskabshund og som vagt/forsvars-hund.

Den store hund med det blide temperament
Grand Danois’ens store og imponerende fysiske fremtoning modsiger næsten hunderacens blide og venlige temperament. Hunderacen er typisk venlig overfor andre hunde, andre kæledyr, vilde dyr og mennesker (også fremmede og børn). Selvfølgelig kan nogle af denne hunderace (ligesom alle andre hunderacer) have dominansproblemer, være aggressive overfor hunde af samme køn eller jagte små dyr, men dette er meget sjældent.

Langsomt stofskifte
Selvom en Grand Danois har et relativt langsomt stofskifte (det har store hunde ofte, så de har behov for mindre mad pr kilo kropsvægt end mindre hunde) har hunderacen stadig et solidt behov for daglig motion – ganske ligesom andre hunde. Det er en udbredt misforståelse, at denne hunderace er sløve og føjelige og dermed ikke har samme behov for gåture og motion som andre hunderacer.

Pelsfarver
En Grand Danois’ pels er kort, glat, tæt og glansfuld. Hunderacens pels kan have tre varianter:

 • Lys eller dybt gul farve med sorte striber.
 • Sort/hvidbroget og sort (hvide aftegninger er tilladt).
 • Blå (hvide aftegninger tilladt).

Hvis du overvejer at anskaffe dig en denne hunderace bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

 • Den største hund i verden.
 • Har en glat pels der ikke kræver det store vedligehold.
 • Har et godt og venligt temperament.
 • Har kun brug for moderat motion.
 • Ser fysisk respektindgydende ud men er som regel ikke aggressiv overfor mennesker og dyr.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

 • Hunden er meget stor og vil fylde en hel del i din bil og dit hus.
 • Kan ikke lide at være alene.
 • Hunden skal socialiseres som hvalp, så den bliver vant til andre mennesker, hunde og dyr.
 • Stærk vilje kræver en konsekvent ejer.
 • Kan savle og have gas i maven.
 • Kort levetid ligesom de fleste andre store hunde.

Har du en Grand Danois? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 7.500 kr

  5 uger gamle , salgklar 10/08 Super skønne og sociale hvalpe 4 hanner og 4 tæver. Begge forældre har et utroligt dejligt sind, de er begge rolige og rare (mor Lady ...

 • 8.900 kr

  1 tigerstribert han Compareo´s Heisenberg, har også hundepas 1 gul han Compareo´s Goodman (SOLGT) 1 tigerstribet tæve Compareo´s Skyler (SOLGT)der kan evt. blive tale om en udstationering til den/de rigtige, skriv for at ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen