Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Gordon Setter

Gordon setter er en af de fire setter racer: irsk setter, engelsk setter, irsk rød-hvide setter. Den blev oprindeligt anvendt til jagt på fugle. Racen er stadig en populær jagthund i mange lande, men den er også velegnet som familiehund. Gordon setteren stammer fra Skotland og var oprindeligt trefarvet. Den forekommer en anelse tungere end de tre andre settere.

Adfærd og væremåde
Gordon setteren er en glad og selvsikker jagthund. Den har et godt temperament, hvilket gør, at den er god til børn. Den er meget loyal over for familien, men kan være tilbageholdende over for fremmede. Når den er ude kan den godt lide at strejfe, så det er en god ide at hegne haven ind. Gordon setteren kræver en bestemt, men rolig opdragelse. Tidlig socialisering er vigtig, specielt hvis racen skal kunne omgås andre husdyr og hunde. Det er generelt en meget imødekommende race som er venlig over for de fleste.

Hunderacens historie
Gordon setteren stammer fra Skotland. Det er takket være Alexander, 4. Hertug af Gordon, at racen fik sit navn. Denne hertug ønskede stærke og kraftige settere, hvorfor Gordon setteren blev fremavlet. Dengang fandtes racen i mange forskellige farver, men black-and-tan blev hurtigt den mest populære. Og i dag er det den eneste farvekombination, der findes hos racen.

Udseende, pelspleje og helbred
Gordon setteren er en stor hund med et venligt udtryk, som er karakteriseret ved de lange hængende ører med let bølget hår. Den er sort med lysebrune/tan aftegninger på bryst, ben, hale og hoved. Halen er forholdsvis kort. Kroppen er slank, men robust. Snuden er sort.

Gordon setter er 61-66 cm og vejer 25-36 kg.

Pelsen er kort på hovedet, forsiden af benene og ved ørespidserne. På kroppen er pelsen mellemlang. På bagsiden af benene og øverst på ørerne er pelsen lang og let bølget. Pelsen kræver regelmæssig børstning så man undgår sammenfiltring. Hår under poterne skal klippes.

Gordon setter er en sund hunderace, men den kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi og øjensygdomme. Desuden er racen tilbøjelig til at lide af oppustethed og bør derfor fodres flere gange dagligt med små måltider. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En venlig og glad familiehund
 • Fremragende jagthund
 • Kræver en del motion
 • Har tendens til at ville strejfe
 • Rolig indendørs, såfremt den bliver tilstrækkelig motioneret

Har du en Gordon Setter? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper