Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retrieveren er en racehund, som oprindeligt blev fremavlet I Skotland til at udfylde rollen som jagthund. Racens primære opgave var at hente nedlagte ænder og andet småvildt til sin ejer under jagten.

Denne race blev derfor avlet med en blød mund, så racen n kunne bringe byttet tilbage til sin ejer uden skade på vildtet. Racen n har derfor et meget stærkt hente/bringe instinkt, og er en meget glad vandhund.

En arbejdshund med mange roller

Golden Retrieverens temperament og positive vilje til at behage sin ejer, gør racen nem at træne til at løse specifikke opgaver. Derfor ser man ofte denne hunderace I mange forskellige professionelle roller, hvor den bl.a. agerer som jagthund, narkohund, redningshund, førerhund, servicehund for handicappede og mange andre roller. Denne races lærenemme egenskab gør, at racen ofte bruges til agility-konkurrencer og lydighedstræning.

God og glad familiehund
Med sin historiske baggrund elsker den at lege hente/bringe-lege med sin ejer eller dennes børn. Hunderacens blide temperament, imødekommenhed, tålmodighed, glade indstilling til livet og vilje til at behage sin ejer, gør denne hunderace til en fremragende familiehund, som kan spille på alle charmestrenge og samtidig knytter sig enormt tæt til sin ejerfamilie.

Racens historie som hunderace
Golden Retrieveren blev oprindeligt fremavlet i Scotland i Guisachan nær Glen Affric på Sir Dudley Majoribanks landejendom i det skotske højland. I mange år herskede der uenighed om hvilke hunderacer, der oprindeligt blev krydset i forsøget på at skabe en formidabel jagthund. I 1952 gjorde publikationen af Majoribanks avlstavler fra 1835 til 1890 dog op med skrønen om, at Majoribanks skulle have købt et kobbel Russiske Fårehunde fra et omrejsende cirkus.

Forbedring af teknologien i skydevåben til jagt igennem 1800-tallet resulterede i, at mere fjerkræ blev skudt under jagterne på længere og længere afstand og i mere utilgængeligt terræn og vand. Dette medførte det uhensigtsmæssige resultat, at flere og flere nedskudte fugle gik tabt under jagten, fordi jægeren ikke var i stand til at finde dem.

Denne nye og vigtige problemstilling afstedkom et behov for at opdrætte en særlig jagthund, der kunne hente nedskudte fugle og småvildt til jægeren, da specialtræning af Settere og Pointer racer viste sig at være ineffektivt. Derfor begyndte Majoribanks fremavlingen af en ny hunderace, som i sidste ende blev til Golden Retrieveren.

Hundens mange positive egenskaber, herunder dens tålmodighed overfor børn, har gjort racen til en af de mest populære familiehunde på verdensplan – opgjort på antallet af registreringer.

Den er måske det rigtige valg for dig, hvis du gerne vil have en hund, der er:

- Fuld af energi og har brug for meget motion og mental stimulering og kan være meget legesyg.
- Har en flot pels.
- Racen har et venligt temperament og kommer godt ud af det med andre dyr.
- Vil gerne behage og er derfor nem at træne.

Nogle af en Golden Retriever’s kvaliteter er måske ikke rigtige for dig alt efter, hvad du søger:

- Denne race skal have en hel del motion for at trives.
- Den fælder en del.
- Racen kan godt lide at tygge på ting, eller samle dem op og bringe dem til dig.
- Denne race let blive begejstret især som en ung hund, og vil derfor gerne hoppe op ad dig og fremmede hvis den ikke er trænet ordentligt.

Har du en Golden Retriever? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.000 kr

    all vaccinated . awaiting a loving home . a boy and a girl . alle vaccinerede. afventer et kærligt hjem. en dreng og en pige

  • 4.500 kr

    we still hv some litters left . for more details you can reach us directly at alisonmariaadas@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper