Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Gammel Dansk Hønsehund

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Gammel dansk hønsehund er særdeles velegnet som jagthund, men er samtidig en fremragende familiehund. Den er godmodig og meget glad for børn. Racen kan dateres tilbage til 1700-tallet, hvilket vil sige, at det er en af Europas ældste hunderacer. Derudover er det den eneste stående jagthund med dansk oprindelse.

Adfærd og væremåde
Gammel dansk hønsehund er en stor hund med et roligt og godmodigt sind. Det er en særdeles fremragende jagthund, der roligt og effektivt afsøger jagtterrænet. Den er god til at holde kontakt til jægeren og kan afsøge både små og store jagtområder. Den er især dygtig til fugle/fasanjagt.

Gammel dansk hønsehund fungerer ligeledes fint som familiehund, så længe den får rigeligt med motion. Grundet dens store behov for motion egner den sig ikke til at bo i en lejlighed. Den er aktiv og hurtig udendørs, men den er stille og rolig indendørs.

Hunderacens historie
Gammel dansk hønsehund er en af Europas ældste jagthunderacer. I 1700-tallet fremavlede en bonde ved navn Morten Bak en robust og dygtig jagthund, som blev udgangspunktet for gammel dansk hønsehund. Han krydsede lokale jagthunde med sigøjnerhunde fra Spanien.

Racen var dog på et senere tidspunkt tæt på at uddø, men en familie på Ærø reddede racen i første omgang. Efter 2. Verdenskrig var der kun få eksemplarer tilbage og et intensivt avlsarbejde begyndte. Resultatet heraf er den gamle danske hønsehund, som vi kender i dag.

Udseende, pelspleje og helbred
Gammel dansk hønsehund er en stor hund med et venligt udtryk. Den er robust med et kort og bredt hoved. Øjnene er middelstore og mørkebrune. Ørerne er brede, lavt ansatte og hænger. Den har en del løsthængende halshud. Der er stor forskel på hanhunde og tæver hos denne race. Tæven forekommer lettere, livligere og mere temperamentsfuld.

Gammel dansk hønsehund er 50-60 cm og vejer 26-35 kg.

Pelsen er kort og tæt og kræver kun minimal pelspleje. Pelsfarven er hvid med brune aftegninger. Hovedet er oftest helt brunt. En gammel dansk hønsehund kan lide af den genetisk arvelige sygdom muskeltræthed. Det kan tjekkes ved en DNA test.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • En kærlig og godmodig familiehund
  • Fremragende jagthund
  • Kræver en del motion
  • Aktiv udendørs

Har du en Gammel Dansk Hønsehund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 8.500 kr

    Hvalpene er født den 2/5 2015. Der er 2 hanner tilbage. De er stueopdrættet. Forældrene er Charletan’s Candy/Pallas og Vitus. Far: Udstilling excellent. HD indeks B/112. Toppræmieret ved markprøver og slæb ...

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper